Jag har lst 300 sidor av den hr tegelstenen. Jag tyckte mycket om de frsta 200 sidorna. Tiden i fngelset. Boken r verkligen vlskriven (lst p engelska) men tyvrr knde jag efter 200 sidor mer och mer att jag inte kommer hlla ut. Det r ju en ventyrsroman, mnga karaktrer och mycket dialog. Och kanske blir det fr mycket av det fr mig. Jag knner att jag tappar fokus och inte knner mig tillrckligt underhllen. Jag gav det nd 100 sidor till d jag inte tycker om att ge upp ltt och det hr r en stor klassiker. Jag frstr att den skrevs i en helt annan epok dr bckerna lstes som vi idag tittar p serier och kanske hade jag knt annorlunda d.
2022-07-16
Jag frstr varfr detta r en klassiker. En riktigt underhllande ventyrsbok. Den hade ftt hgre betyg om sidokaraktrerna var mer noga beskrivna och mer levande. De var s mnga och jag blandade ltt ihop dem.
2012-03-25
Jag lste den ofrkortad p engelska. Det mrks att den r gammal - folk agerar helt frryckt, och man kan lugnt sga att idealbilder skiftat. nd var den till stora delar mycket behaglig att lsa. De pratar och pratar och tar det lugnt och lever societetsliv och intrigerar lite vid sidan om och det r p det hela riktigt bra tidsfrdriv.
Klassiker av en anledning! Jag hade i och fr sig sett en filmatisering fre och det lider nog min lsupplevelse av. Men boken r vrd att lsas. Och om man inte har tlamodet fr Dumas sprk (vilket jag har hrt en del har, frstr inte helt varfr dock) s kan man tminstone se filmen. Fr den hr historien r verkligen ngot!
2009-07-01
Vilket de, sitta inlst slnge utan att veta vad man gjort. En riktig klassiker. Boken tusen gnger bttre n alla filmatiseringar.
2009-06-30
Den hr boken hrde jag som radiofljetong nr jag var i tonren. Svek, hmnd och krlek r en klassisk sammansttning av teman som hller lnge.