The Comfort of Strangers

McEwan, Ian

| 1994

Flag from en

While on holiday, a young couple meets the son of the local gentry and his wife and are drawn by sexual obsession into a nightmare of violence

L

Lena P

2018-02-05

Riktigt besviken! McEwan brukar kunna skriva bra mycket bättre än så. Och varför sprida myten om att män vill göra kvinnor illa och att kvinnor på något sätt skulle tycka om det. Mitt råd är: Läs inte den här boken! Spä inte på den myten, för det är en myt.

S

Sara .

2011-04-24

Lite svår att få grepp om, ganska tråkig och hal. McEwan brukar skriva mycket bättre.

Carina Rydberg

2009-05-08

Finns även som film med gedigen rollista: Christopher Walken, Helen Mirren och Rubert Everett... och manusförfattaren är inte så där helt okänd han heller: Harold Pinter.

Men jag var aldrig särskilt förtjust i filmen; däremot blev jag fascinerad av boken, som i sin tur påminde mig om en annan film: Don't look now med Donald Sutherland i en av huvudrollerna... även i den här rullen går det åt helvete i Venedig... Jag skulle kunna sätta en slant på att Ian Mcewan inspirerats av Don't look now, och att Don't look now i sin tur är inspirerad av den ultimata Venedig-skildringen - Döden i Venedig av Thomas Mann. Fullt njutbar inte bara som bok - men även som film, regisserad av Visconti, och med Dirk Bogarde i huvudrollen.
Vad jag älskar dessa korsbefruktningar!