Glokta, a bitter relic of the last war, former fencing champion turned torturer, is trapped in a twisted and broken body - not that he allows it to distract him from his daily routine of torturing smugglers. Nobleman, officer and would-be fencing champion Captain Jezal dan Luthar is living a life of ease by cheating his friends at cards.
En ruskigt bra berättelse där några personer utifrån olika förutsättningar försöker överleva i en grym värld.
Inkvisitorn Glokta är ännu så länge min favorit. Men det ska bli intressant att få se vad Bayaz är för en figur och vad han har för planer.
Lite för segt på mitten och lite för mycket en prolog till något som komma skall. Abercrombie placerar ut sina pjäser för att börja spelet, men jag är inte säker på att jag har tålamod nog att vara med när han börjar spela.
oh my god, hårdkokt, inte allför hokus-pokusig fantasy, fruktansvärt osympatiska karaktärer (möjligen undantag för ninefingers, han är mer hedersknyffel än de andra iaf), riktigt jäkla bra! störtar omedelbart iväg för nästa del.
Sköna karaktärer där alla är mer eller mindre osympatiska, samtidigt som det var det som verkligen fick mig att fastna för boken. En av mina absoluta favoriter bland karaktärer all time är den intellektuelle krymplingen och tillika inkvistorn och torteraren Glotka.
Fantastisk fantasy i med ett härligt "rakt på"-språk. Inga försköningar om krig och brutaliteter, ärlig på ett fasansfullt sätt. Hjältarna är fega, oärliga och skitiga. Känns som riktiga människor i den här världen. Rekomenderas varm till fantasy älskare.