The black dahlia

Ellroy, James

| 1987

Flag from en

149


A beautiful young woman walked into the night and met her horrific destiny. Five days later, her tortured body was found drained of blood and cut in shelf. The newspapers called her 'The Black Dahlia'. Two cops are caught up in the investigation and embark on a hellish journey that takes them to the core of the dead girl's twisted life.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Matilda Persson

2020-04-24

Betyg

Noir är en genre jag kan uppskatta, det är hårt, rått, brutalt och skitigt. Den svarta dahlian är ett praktexempel på detta. Det tog ett tag att komma in i boken men efter några sidor så var jag helt inne i historien och såg fram emot nästa tillfälle att få läsa vidare. Nu vill jag bara läsa mer i samma stuk!

Boken är uppdelad i 4 delar där del 2 och 4 var riktigt bra och del 3 värdelös. Jag tyckte att slutet dock höjde hela boken och jag tycker definitivt att det är en kriminalare att läsa för den hårdhudade.

P

Pulk Slogan

2016-06-02

Betyg

Fruktansvärt äcklig på många ställen. Hela boken känns nästan som en "freakshow" där Ellroy ställer ut alla Los Angeles trasiga och sjuka människor till varnagel. Men det är också någonting som är konstant i hans författarskap. Att göra upp med myten om att USA före Vietnam, var "oskyldigt". Den tuffe hårdkokte deckaren, á-la Dashiell Hammett, får här vistats i den värld som faktiskt var hans i verkligheten: Full av mord, korruption, perversion, rasism och våld.

Fruktansvärt våldsam och politiskt inkorrekt. Läs inte, om du inte tål dialog, fullsmockad med rasistiska utteyck och scener där folk blir kvävda i toaletter och misshandlade tills de spyr och skiter ned sig.

Per Englund

2011-10-11

Betyg

Var väldigt tveksam till att läsa boken efter att ha sett filmen med samma namn som kom för några år sedan, men som tur var är boken mycket bättre än filmen.

Dejan Trajkovski

2011-06-07

Betyg

Hårdkokt deckarroman när den är som bäst.