The Black Cat

Poe, Edgar Allan

| 1997

Flag from en

96


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese

2021-12-31

Betyg

Spännande och välskrivet. En skräckfavorit.

Gabriel Andersson

2019-10-16

Betyg

Älskar denna novell! Den är väldigt trevlig och mysig men samtidigt ryslig. Man kan liksom känna hur huvudkaraktären känner sig. Jag älskar groteska, rysliga noveller och böcker; detta är ett bra exempel!

Åldersgrupp 13-18. Om man tål att läsa eller höra grymma saker så är den bra för tonåringar men texten är skriven på gammal svenska. Väldigt bra, rekommenderas starkt om man gillar Poe eller groteska saker!

sannareads

2019-02-23

Betyg

I really wish that I liked this short story but to me it was quite gruesome. I do like the way Poe writes but other than that this wasn’t my cup of tea. ☕️

Pernilla Lindholm

2014-03-29

Betyg

Underbar novell av Poe. Jag lyckas aldrig bli skrämd av skräckhistorier (om det inte är på film), men jag gillar ändå stämningen som den här lilla berättelsen lämnar inom mig.

Sara Wall

2013-02-04

Betyg

Berättelsen visar på den känslomässiga närheten mellan kärlek och hat. Alkoholen gör att mannen överbetonar ett avvisande, djurens kärlek är hans liv. Man kan hata nuet men ändå längta tillbaka när det är över. Kan man inte fly från sina handlingar? Och varför upprepar man ett beteende eller ett invant mönster som uppenbarligen inte fungerar? Att bli stämplad som något gör det svårt att bli någon annan, som man vill vara.