The accidental

Smith, Ali

| 2005

Flag from en

162


From the Man Booker Prize-shortlisted, Baileys Women's Prize-winning author of How to be both and the critically acclaimed Seasonal quartet 'Brilliant and engaging, frequently hilarious. . . Smith makes one look at the world afresh' Sunday Telegraph 'A beguiling page-turner... To read The Accidental is to be excited from first to last' Independent 'Joyous' The TimesThe Accidental pans in on the Norfolk holiday home of the Smart family one hot summer. There a beguiling stranger called Amber appears at the door bearing all sorts of unexpected gifts, trampling over family boundaries and sending each of the Smarts scurrying from the dark into the light.A novel about the ways that seemingly chance encounters irrevocably transform our understanding of ourselves, The Accidental explores the nature of truth, the role of fate...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara Frimodig

2013-09-23

Betyg

Varje kapitel i boken är skriven ur en familjemedlems perspektiv; dotterns, sonens, pappan och mammans. Under det första kapitlet var jag väldigt skeptisk till språket då jag tyckte att det lite för barnsligt, men efter att ha fortsatt till nästa kapitel förstod jag att det var ett stilistiskt drag av författaren. Varje kapitel är helt enkelt skrivet så att det passar den personen vars synvinkel del hela berättas ur. Jag tyckte att det var en bitvis underhållande bok men jag vet inte riktigt vad den ville säga mig... En trea.

Anna Hedenstedt

2013-03-25

Betyg

Hade behövt delta i seminarium om denna bok för att förstå dess storhet.

Emily Karlsson

2010-02-02

Betyg

De första ca 30 sidorna irriterade jag mig enormt på den här boken och då på författarens sätt att skriva. Riktigt provocerad var jag. Sedan i en bladvändning (bokstavligt talat) så ändrade jag inställning. Det var som på ett givet slag, jag vande mig vid författarens språk och blev totalförälskad istället. Det var längesedan jag läste en så välskriven bok av en nutida författare. Bara någon dag efter att jag läst ut den, kände jag starkt att det är en bok jag verkligen vill läsa om (vilket jag sällan upplever). Den här boken berörde, men jag vet inte vad, hur eller varför. Jag tycker iallafall att den var fantastisk och att jag definitivt tänker läsa mer av författaren.