Mustafa Can er en anerkjent svensk-kurdisk journalist og forfatter. Etter utgivelsen av boken Tett inntil dagene, som endelig kommer på norsk, ble han i Sverige kåret til Årets berättare. Boken har blitt en suksess i Sverige og i en rekke andre land. Dette er først og fremst en vakker, personlig og velskrevet fortelling om Mustafa Cans mor. Hun ligger for døden, og familien pleier henne hjemme. Sønnen blir i denne tiden kjent med sin mor på en ny måte. Han gjenoppdager hennes kultur og bakgrunn; en verden han har kjempet for å frigjøre seg fra og har skammet seg over. Han blir kjent med en mor som har mistet syv av femten barn, som måtte forlate sitt kjære hjemland og dra til en fremmed kultur. Denne kulturen har hun i flere tiår strevet med å bli vant til, mens barna hennes raskt tilpasset seg og tok den som en selvfølge. Han ser plutselig moren som et helt menneske, ett menneske som har...
2018-03-19
Otroligt vackert porträtt av sin mamma. Om att komma till Sverige. Om att inte glömma sin historia. Starkt och välskrivet!
2018-03-19
2011-06-26
Verkligt rörande bok. Pinsamt svag avslutning, och amärkningsvärt att det publicerades. Svag 4:a.
2010-06-08
Intressant och gripande, men blir lite lätt illamående av ytterligare en svulstig modershyllning,av alla dessa självutplånande kvinnor, jag har väl läst lite för många i genren....
Detta är inte en roman, snarare ett detaljerat reportage från en dödsbädd, med inslag av hågkomster. Emotionellt jobbigt att läsa om den långdragna dödsprocessen. Rörande var skildringen av moderns besök i Stockholm, försöken att lära sig skriva. Återbesöken i byn. Hon förlorade Språk, Vänner och Barnens förståelse med inflyttningen till Sverige.
2009-12-16
Den här berättelsen är speciell genom att den fattar så vitt och går så djupt, på en gång.