Tesslas mamma vill inte!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan. Nej! Tesslas mamma vill inte gå hem.Hon vill inte gå upp för trappan. Inte äta. Inte tvätta håret.Och absolut inte borsta tänderna eller sova! Det här är en varm och humorfylld berättelse där både barn och föräldrar lätt känner igen sig i vardagens trixande.Sagt om bokenÅsa Mendel-Hartvig har gjort en bok för små barn, utan långa krångligheter. Det är mammas nej, Tesslas jo och en lösning, bit för bit. I en koncentrerad skildring, så koncentrerad att den kan påminna litet om poesi, blir det inte plats för val och grubbleri. Tessla väljer konsekvent lekvägen, inte maktkampen. För varje nej prövar hon ett jo och sedan tar hon till leken och fantasin. Marita...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Martina G

2013-06-02

Betyg

Vi skrattar och känner igen oss, både jag och tvååringen

Jenny Hjalmarsson

2011-08-12

Betyg

Det omvända perspektivet i denna lilla bilderbokspärla får varje trotsande treåring att tindra. Hur kul är det inte med en mamma som vägrar klä på sig, äta mat eller sova själv? Dessutom är bilderna riktigt bra, vilket inte alltid är fallet.

E

EVA Holmgren

2011-04-27

Betyg

Jag gillar den, barnen gillar den. Å de vill läsa den om o om igen! Den har det där lilla extra som man inte kan säga exakt vad det är men som bara är där.... den är vardagen med barn.