Tender is the Night

To the French Riviera come Dick and Nicole Diver. Handsome, rich and glamorous, their dinners are legendary, their atmosphere magnetic. But something is wrong - Nicole has a secret and Dick a weakness. Together they head towards the rocks on which their lives crash - and only one of them really survives.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Catarina Rutström

2014-06-23

Betyg

Språket var ibland mycket vackert men ofta knöligt vilket gjorde att den svenska översättningen var tråkig att läsa.

Ulla Englund

2013-07-21

Betyg

Det tog mycket lång tid att läsa ut denna roman, men är det en nackdel egentligen? Och varför måste en författares verk jämföras med andra av hans böcker?

Sofia E

2012-06-05

Betyg

Jag skulle sannolikt ha gett ett högre betyg om jag inte hade läst en så hemsk översättning, nu önskade jag att sidorna bara skulle ta slut. Men den dåliga översättningen lyckades ändå inte ta helt kol på den fängslande atmosfären som finns i Fitzgeralds språk.

Elisabeth E

2011-10-02

Betyg

Den var bättre än jag trodde att den skulle vara. Jag gillade Scotts språk och stil. Dock var karaktärerna mest deprimerade så det var inte någon särskilt glad läsning.

Christian Håvestad

2011-09-10

Fitzgeralds uppföljare till The Great Gatsby är i sin melankoliska ton dock mer lik Hemingways The Sun Also Rises, snarare än sin föregångare. Liknelserna med dessa två fulländade mästerverk är det enda som håller Tender is the Night från det ädlaste betyget, då den inte riktigt når samma bländande höjder. Men den är väldigt nära.

B

Betyg

Hypnotisk stämning från det förvirrade 20-talet. Når trots många likheter givetvis inte upp till "Och solen har sin gångs" höjder, men det gör ju ingen bok.

Halina petersen

2009-06-13

Betyg

one of my most beloved books