Ali från Teheran bor i Los Angeles, men längtar tillbaka till Rio de Janeiro. Kirre flyttade till Rinkeby och blev mobbad för att han pratade småländska. Manny bor i New York men planerar att flytta tillbaka till hemlandet Ghana och starta hönsfarm. Josef flyttade till Hollywood där han körde kändisar, egentligen är han ungrare uppvuxen i Stockholm. Georgia misshandlades av sin mamma under hela uppväxten men har äntligen blivit fri. Jan Mikelöv bytte namn och livet blev enklare, tills han drabbades av sitt livs stora sorg. Alexander som kör tjejer i Aten betalade flyktingsmugglare för att ta sig över gränsen från Moldavien. Alexandra Pascalidous nya bok, Taxi, är tjugotre resor, tjugotre berättelser från en värld i rörelse. Alexandra Pascalidou är journalist och författare. Hon har jobbat med tv i Grekland och Sverige, och har skrivit tre böcker, bland dem den kritikerrosade och...

U

Ulrika Svensson

2012-05-20

Jag älskar den här boken! Fina porträtt av flera intressanta människor som har taxiyrket gemensamt. Ville inte att den skulle ta slut.

S

Sofie Petersson

2011-05-13

Taxi tar med läsaren på en resa runt hela världen och Alexandra berättar om fascinerande människoöden. Den griper tag i en och man förundras över dessa chaufförer och deras livshistorier.

harriet karlsson

2011-03-21

Kommentera...

Annelie S

2010-06-21

Kul idé! Jag gillade den här boken och blev berörd av några av berättelserna. Perfekt bok att ha i handväskan och ta upp när man bara har en kort stund på sig att läsa!

Ganska intetsägande. Hade större förväntningar på den!

Karin .

2009-06-11

Såna där korta, minnesvärda möten med människor som man förmodligen aldrig kommer att träffa igen. Möten som ger en kort inblick i en liten del av ett liv. Möten som är lärorika både att uppleva och att läsa om :)