Tareq Taylor - Om mat och kärlek

Taylor, Tareq

| 2011

Flag from sv

10


Tareq Taylor har en livslång och passionerad kärlek till mat. Både tillagningen och måltiden. Redan som liten älskade Tareq att experimentera i köket hemma i lägenheten i Malmö, och hans mamma gav honom fria händer. Inspiration hämtade han från mammas svenska husmanskost, pappas arabiska kök och morfars brittiska matinfluenser - cross cooking långt innan ordet var uppfunnet, alltså. I sin första kokbok delar Tareq Taylor här med sig av sina bästa recept, men också av färgstarka minnen av mat och kärlek, från barndomens första experiment under 1970- och 80-talen, då middagarna hemma runt köksbordet var en trygg oas fjärran från mobbingen i skolan, till upptäckarlusta och strapatsrika äventyr i nya kök och fjärran länder som Seychellerna och Australien. Väl hemma igen startade Tareq restaurang, och vi får anekdoter och recept både från Tareqs välkända gourmetkrog trappaner och från mysiga...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Eva Johansson

2012-05-29

Betyg

Den är till stor hjälp i köket.

Ethel Åslund

2011-12-21

Betyg

Trevlig bok. Självbiografi, kärlek till mat, och en hel del recept, som jag inte testat men som ser lockande ut

Tarja Ahlgrén

2011-08-09

Betyg

Hmm, steka kycklingskinn. Recept på vildand. Marsalamarinerat lamm. Lite arabiskt matlagning, några spännande resematminnen. Berättelsen om krogkarriären, resorna, lite kul privatbilder, utlämnande om den privata parrelationen. Ja, Taylor försöker ge oss lite mera och till och med layoutaren har lyckats med något litet annorlunda utöver den standardmall som kokböcker idag kommer i. Han bjuder på sigsjälv! Lovvärt!