
Tareq Taylor har en livslång och passionerad kärlek till mat. Både tillagningen och måltiden. Redan som liten älskade Tareq att experimentera i köket hemma i lägenheten i Malmö, och hans mamma gav honom fria händer. Inspiration hämtade han från mammas svenska husmanskost, pappas arabiska kök och morfars brittiska matinfluenser - cross cooking långt innan ordet var uppfunnet, alltså. I sin första kokbok delar Tareq Taylor här med sig av sina bästa recept, men också av färgstarka minnen av mat och kärlek, från barndomens första experiment under 1970- och 80-talen, då middagarna hemma runt köksbordet var en trygg oas fjärran från mobbingen i skolan, till upptäckarlusta och strapatsrika äventyr i nya kök och fjärran länder som Seychellerna och Australien. Väl hemma igen startade Tareq restaurang, och vi får anekdoter och recept både från Tareqs välkända gourmetkrog trappaner och från mysiga...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Hmm, steka kycklingskinn. Recept på vildand. Marsalamarinerat lamm. Lite arabiskt matlagning, några spännande resematminnen. Berättelsen om krogkarriären, resorna, lite kul privatbilder, utlämnande om den privata parrelationen. Ja, Taylor försöker ge oss lite mera och till och med layoutaren har lyckats med något litet annorlunda utöver den standardmall som kokböcker idag kommer i. Han bjuder på sigsjälv! Lovvärt!