Tänka, snabbt och långsamt

Kahneman, Daniel

| 2012

Psykologen Daniel Kahneman, som belönats med Ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning, anses vara en av vår tids viktigaste tänkare. Hans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik. Men det är först nu, i Tänka, snabbt och långsamt, som hans idéer blir tillgängliga för en bredare publik. Vill du veta... ...varför det är bättre att ställas inför en domare strax efter lunch än sent på eftermiddagen? ...varför intelligenta kvinnor väljer att att gifta sig med korkade män? ...varför investerare skulle tjäna mer på att ta en dusch än på att byta aktier? Läs succéboken "Tänka, snabbt och långsamt" så får du svaren och mycket, mycket mer. Daniel Kahnemans storverk kommer för evigt att förändra ditt sätt att tänka om hur du tänker. Daniel Kahneman är professor emeritus i psykologi vid Princeton...

P

Pontus Persson

2023-12-29

Elisabeth Rall

2020-08-28

Väldigt intressant och tänkvärd, men alldeles för lång.

AnnieFrannie87

2019-09-19

Intressant ämne, men boken är seg och alldeles för lång.

B

Björn Andersson

2019-01-26

F

C

Christina Nilsson

2017-09-03

Väldigt intressant men också enormt långrandig. Hade kunnat vara hälften så lång och jag hade dragit samma lärdomar.

B

Benjamin Elfors

2015-07-27

Lite omständlig och långrandig på sina ställen, men samtidigt en oerhört fascinerande bok. Har förändrat min syn på mitt eget och andras tänkande.

Maria T

2015-03-18

Intressant bok, men fungerar inte som ljudbok. Du vill gärna hinna fundera över hur du skulle göra i experimenten, men du hinner inte tänka klart för uppläsningen fortsätter omedelbart.

Rasmus Thornberg

2014-09-30

Kahneman ifrågasätter iden om den rationella människan och påvisar systematiska brister i våra beslutsprocesser. Dessa brister är viktig att känna till och förstå för att undvika dåliga beslut. Enbart experter bör lita på sin intuition och bara inom deras expertområde. I övriga fall behövs eftertanke och analys.
En bra bok som jag varmt rekommenderar.

Rasmus Thornberg

2014-09-30

En bra bok som jag varmt rekommenderar.

Rickard Eklund

2014-07-12

Mycket intressant bok. Kändes dock lite lång men på ett bra sätt

John Espling

2014-07-06

Väldigt informativ bok, vars lärdomar kommer till praktisk applikation omedelbart i vardagen. Rekommenderas!

K

Karl-Mikael Syding

2014-06-11

Sträckläste boken, mest för att jag inte hade något annat att läsa. Det mesta visste jag redan sedan skolan (uppsatserna, undersökningarna mm bygger på Kahnemans och Tverskys forskning sedan många decennier), men det var en ganska trevlig uppdatering och sammanfattning. Har du gått på Handels behöver du dock knappast läsa om grejerna i den här boken.

Olof Bergvall

2014-04-24

Helt klart ett måste att läsa för alla som har ett intresse om kognition!

V

Viktor Nilsson

2013-12-09

Mycket läsvärd. Periodvis tung. Kräver en tid för reflektion mellan läsningen. Gillar den skarpt.

Jonas Nyfelt

2013-06-23

Mindblowing, uppmanar starkt till en andra

Karin .

2013-03-01

Ingen sträckläsarlitteratur precis, utan en klok-bok som ligger framme för att läsas i lite då och då. Slå upp en sida på måfå, fundera och resonera.

Karin .

2013-03-01

Henrik R.

2013-01-07

Väldigt intressant bok om våra mentala tillkortakommanden. Kunde måhända strukturerats lite bättre, den känns lite långrandig emellanåt.