Tänk om ...

Sjöberg, Lena

| 2010

Flag from sv

28


Lena Sjöbergs bilder och verser är oemotståndliga! "Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn Du skulle stilla gunga i mitt mjuka spindelgarn Vi skulle bygga kojor i badrummets ventiler Och gömma oss i kranar och i leksakskrokodiler" Tänk att få vara spindel, skräcködla eller mygga. Att få gunga i spindelnät, åka dino-taxi eller dansa myggdans hela sommarnatten lång. Plaska runt i gyttja, välta soptunnor och leka kurragömma mellan kyrktorn, höghus och balkonger. Lena Sjöberg har skrivit underbara verser om djurliv och om hur det skulle vara om man bytte plats. Om man själv var en liten kulting, en valunge eller en getingmor. Vad kunde man göra då? Tänk om ... är en oemotståndlig bok om djurliv, busliv och om att få vara nära. Om trygghet, osäkerhet och äventyr i djurens värld. En riktigt mysig bok och en kärleksförklaring till leken och relationen mellan liten och stor....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

AC (mamma):
Tänk om är en sån bok som lämnar en med en karamell i munnen efteråt. Den skapar dialog och lustiga tankar. Att inte vara människa, att vara en insekts mamma och ett insekts barn istället eller kanske ett större djur eller ett djur som alltid lever i havet… Tänk om…

Detta är en klockren fempoängare för mig och passar fint som presentbok. En bok man vill ha framme och läsa om och om och om igen.

Sandra Björn

2014-03-20

Betyg

Menååh, blir helt varm i hjärtat. Rimmande rader och färgglada blad- om en ändå hade ett litet knott att läsa den för i närheten.

Sofies bokblogg

2012-12-22

Betyg

Mycket fin och mysig bok för stora och små.

Karin Almén

2010-11-16

Betyg

Åh vilken söt bok!
Jag älskar de välskrivna, rimmade raderna!!

Tarja Ahlgrén

2010-10-28

Betyg

Lena Sjöbergs fantastiska rim om små varelser och deras beskyddare får mig att smälta. Underbart! Rekommenderar som högläsning för alla, både stora som små.