Tango i tabernaklet

Kerttu har varit assistent till en svärdslukare på ett kringresande tivoli, men numera bor hon i ett litet hus i Brösarp på Österlen. Hon är färgsprakande med illrött hår och gröna haremsbyxor och alla i byn lägger märke till henne. Speciellt när hon målar om sitt uthus och startar tangokurs. Uthuset, som Kerttu kallar tabernaklet, är en liten stuga på tomten där hon målar fönsterkarmar, golv och trapp skarpt rosa. Tangokursen blir genast en stor succé. Där dansar försiktiga äldre damer, några gifta par, en vitklädd playboy med uppknäppt skjorta, två singeldamer och Kerttus försiktige, småväxte och klene äldre granne iklädd mörk kostym och glänsande svarta skor. En storvuxen plåtslagare spelar piano och en man från flyktingboendet spelar fiol. Och alla dansar av hjärtans lust. På pianot står tangonoter och i fönstret en cd-spelare ifall musikerna behöver vila. Den evigt puttrande kaffebryggare...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese Olsson

2019-07-28

Betyg

Underhållande och humoristisk historia i tydlig Karin Brunk Holmqvist-anda. Denna bok är lätt att sträckläsa och man kan inte annat än gilla finska Kerttu som drar fram som en frisk fläkt i Skånska Brösarpstrakten. En trevlig sommarbok.

E

Eva Möller

2019-07-07

Betyg

Jag är en stor fantast av Brunk-Holmqvists böcker. Denna var inte en av hennes bästa tyvärr, men den andas verkligen KBH. Hennes makalösa och karaktäristiska sätt att beskriva sina underfundiga personligheter. Denna gång var den smått framfusiga och burdusa Finskan Kertuu vars favorit utryck var ”Satan perkele”. Hon jobbar på värdshuset och hyr ett litet hus där ett motorcykelgäng tidigare huserat. Drömmer om att få överta kyrkvaktmästarens jobb då denne börjar bli gammal. För att komma in i samhällets gemenskap planerar hon att göra något med det gamla skjulet som finns på tomten, kanske starta en kör. När hon påbörjar att röja ut så hittar hon plötsligt en massa pengar. Vems är det och vad ska hon göra med dem? Historien är som alltid charmerande men den blir långsam mellan varven. Betyg 3

Åsa Carlsson

2018-11-02

Betyg

Tror säkert att många kan uppskatta historier som den om bohemiska Kerttus liv och leverne. Hör tyvärr själv inte dit. Kanske passar boken som allra bäst för en lite äldre målgrupp läsare? Fullständig recension bokblogg: https://ibokhyllan.blogspot.com/2018/11/tango-i-tabernaklet-av-karin-brunk.html

Minna Matson

2018-10-26

Betyg

Min första bok av Brunk Holmqvist, men absolut inte den sista. Lättsam, smårolig och en bok där även äldre får känna och ta plats.

Blommiga Barbro

2018-10-23

Betyg

Jag tror att jag har läst alla av Karin Brunk Holmqvists små romaner och vissa har varit riktigt trevliga. Kaffe med musik, Villa Bonita, Sirila gentlemän sökes, Potensgivarna och Surt sa räven om rabarberna är de fem böcker jag läst av henne som jag tyckt varit riktiga trevliga läsupplevelser. Den här liksom vissa andra böcker ger mig däremot ingenting. Trevlig att lyssna på kanske, men lämnar inte efter sig något hos mig och jag kommer på mig själv att tänka på annat medan jag ännu lyssnar.
Slutbetyg, en 2:a!

V

Villivonkansbooks

2018-09-17

Betyg

Kerrtu har flyttat till lugna Brösarp på Österlen. Där bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset för att kunna ordna tangokurser. I upprustningen hittar Kerttu ett intressant fynd...
🐴
Jag lyssnar på en del böcker för att försöka komma i kapp lite i min att-läsa hylla. Tango i tabernaklet är en av de som jag istället lyssnat på. Hade lite problem med att få rätt hastighet på uppläsningen, det blev aldrig riktigt bra. Har man läst andra böcker utav författaren, känner man väl igen stilen. Det är dråpligt, lite småroligt och ibland alldeles galet i berättelsen. Ibland kunde jag känna med denna att det blev lite för mycket. Det blev lite travat på varann med de olika dråpligheterna. Berättelsen är läsvärd och underhållande för stunden. Men den gör inget djupare intryck på mig, när jag läst/lyssnat klart, så är berättelsen lagd till handlingarna. Den blev tyvärr ingen hit för mig, men finns garanterat många andra som kommer älska den här historien om Kerttu!

Solveig Andersson

2018-09-04

Betyg

talbok, storytel, inläsare: Helge Skoog
Som jag längtat efter att åter få skratta åt Brunk Holmqvists finurliga små romaner. Och jag blev inte det minsta besviken. Väldigt underhållande!

V

villa-freja.se

2018-09-01

Betyg

Jag blev så glad när jag såg att Brunk Holmqvist gett ut en ny bok. Jag har alltid tyckt att hennes böcker är så trevliga och underhållande. Så även denna gång.

J

Betyg

Rolig, härlig och alldeles underbar!