Tam tiggarpojken

Salmson, Jo

| 2009

Flag from sv

91


Drakriddare - ny, hisnande fantasyserie för nybörjarläsare! Spännande och lättläst om tiggarpojken Tam som blir utvald till drakriddare, i en ny serie av Jo Salmson - författaren till "Almandrarnas återkomst". Svartvitt, dramatiskt och rikligt illustrerad i mangainspirerad stil av Åsa Ekström. Den fattige och föräldralöse Tam drömmer om drakarna som varje kväll passerar över den yttre stadsmuren där han bor. Han vet att han aldrig kan komma närmare än så. Drakarna och drakriddarna bor uppe vid kungens slott, innanför den femte stadsmuren, och dit skulle en tiggarpojke som Tam aldrig bli insläppt.  Men rösten i Tams huvud säger något annat. Dessutom är tiden inne för drakarna att hävda sin vilja ... "Tam, tiggarpojken" är den första delen i serien "Drakriddare" som ingår i "Mer att läsa". "Vad beträffar lättlästa böcker för barn i börja-läsa-åldern vill jag slå ett extra slag...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese Nilsson

2014-01-31

Betyg

Riktigt bra! Spännande och lättläst för ex. 3:a

Ulla Englund

2012-06-23

Betyg

Barnbarnet väntar nu otåligt på den sjätte delen som släpps i augusti. Bra betyg från en i målgruppen,

Linnéa Lindahl

2011-06-01

Betyg

Lättläst fantasy om Tam som drömmer om att bli en drakriddare. Överraskande spännande för att vara så kort och lättläst! Serie i sex delar som man slukar!

E

Emelie Sundström

2011-05-10

Betyg

Fantastisk bok för att väcka läslust hos de aningen mindre läsvilliga! Utmaningen blir sen att hitta något när Tamböckerna och Alamanderböckerna är slut. Tur att Salmson kommer med en ny serie nu! =)

dritan elezi

2011-02-15

Betyg

Den är jättespännade i början då de berättar om tiggar pojken Tam. Det spännande när han ser en drake som kan prata. Tam är i 13-årsåldern. Han har fått ett uppdrag att hitta en ny babydrake, han kan tala med drakar. Boken är lagom svår att läsa. Den har svartvita bilder. Det hjälper en att se bilder i huvudet.

D

daniel rodriguez

2011-02-14

Betyg

bra bok

Tina Bolognini

2010-08-30

Betyg

Spännande kapitelbok som passar både vår 8-åriga son och 6-åriga dotter. Mystisk och spännande.

Mehmet =D

2010-06-19

Betyg

jäääääääääääääääääääääääääääääättttttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaa

G

Gunilla Granberg

2010-02-27

Betyg

Lämplig för nybörjarläsare.

2009-07-01

Betyg

min 9-årige son gillade verkligen den här boken.
Lagom lättläst för honom, spännande med drakar.