Tam och nydraken

Salmson, Jo

| 2010

Flag from sv

29


"Tam och nydraken" är den sjätte och avslutande delen i Jo Salmsons succéserie Drakriddare. Lättläst och spännande om tiggarpojken Tam som blir utvald till drakriddare. Rikt illustrerad med dramatiska svartvita mangainspirerade bilder av Åsa Ekström.Tiden är inne. Det är dags för en ny drake att födas och för Tam att fullborda sitt öde. Snart blir han den nya drakriddaren!Men efteråt kommer han aldrig mer att kunna tanketala med Sky.Tams sorg över att tvingas lämna den blå draken ensam hotar förvandlingen. Och det är inte det enda hotet …Nyss slogs kungen och adelsfamiljerna om makten över drakarna – nu har de gått samman med ett nytt mål i sikte: Drakarna måste dödas innan deras kamp för frihet gör dem farliga. Ska den nya draken dö innan hon ens hunnit börja att leva?Läs också: "Tam tiggarpojken", "Tams svåra prov", "Jakten på Tam", "Tam...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2013-05-23

Betyg

Så himla bra är Drakriddare-serien! Jag och min nästan femåring har slukat de här böckerna och jag har varit minst lika ivrig som han att kasta oss över nästa del så fort vi läst ut en. Mycket sträckläsning har det blivit. En av böckerna, tror att det var tredje delen, läste vi i ett svep med bara ett kort uppehåll för tandborstning. Det är välskrivet, en riktigt intressant historia och fint illustrerat av Åsa Ekström. Det blir högsta betyg till alla sex böckerna. Passar för ett brett spektrum av åldrar, att läsa högt eller läsa själv.

L

Linnea Holmér

2012-04-28

Betyg

Det är en spännande bok som finns i serie och jag tycker att man ska läsa den från första bok till sista.Det handlar om en pojke som är tiggare.Men som sedan blir riddare till en drake.Det låter som en bok för killar men den kan läsas av alla.