Syv satans lange dage

Tropper, Jonathan

| 2014

Flag from da

559


Da Judd Foxman vil overraske sin kone på hendes fødselsdag, finder han hende i deres ægteseng med hans chef, den populære, men mandschauvinistiske radiovært Wade Boulanger. Mens Judd står i soveværelsesdøren, udstyret med cheesecake og flag, falder hans verden fra hinanden. Et par måneder senere dør Judds far efter lang tids sygdom. Familien, som ikke har været samlet i årevis, skal ikke blot deltage i begravelsen, men også sidde shiva. Det betyder syv dage under samme tag. Syv dage, der byder på hemmeligheder, slagsmål, utroskab og kærlighed.  SYV SATANS LANGE DAGE er en morsom og rå roman om de bånd, der binder os sammen ? hvad enten vi kan lide det eller ej. "SYV SATANS LANGE DAGE er lige mig! Virkelig morsom på sådan en lidt rå måde, og så handler den om forholdet mellem mennesker og parforholdet. Lige præcis sådan en bog elsker jeg at læse, når jeg er på farten." Sara Blædel...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Bengt Gördén

2021-06-30

Betyg

Bland de bästa böcker jag läst. Många skratt. Skulle tro att jag förlängde livet på mig själv med de skratten. Har även sett filmen och den är minst lika bra.

M

Mimmi Leander

2020-03-28

Betyg

Älskar Tropper

J

jessicasshelfies

2020-01-16

Betyg

Det tog ungefär en fjärdedel av boken innan jag fattade att jag hade sett filmen, men jag fortsatte ändå, eftersom det är kul att jämföra. Tydligen är författaren även screenwriter, och filmen var mycket riktigt väldigt trogen boken, vad jag minns. (Konstigt nog har de bytt efternamn på familjen från Foxman till Altman, och namnet på en karaktär från Alice till Annie...?) En familj samlas för att sitta shiva i barndomshemmet när fadern i familjen gått bort. Alla är på mer eller mindre besvärliga ställen i livet och syskonen och mamman kan dessutom inte vara i samma rum utan att det blir bråk.

En fin berättelse om familj och förlåtelse.

Tommy -

2019-06-23

Betyg

Perfekt bok att läsa när ens eget liv är lite upp och ner. Underhållande och tänkvärd.

Izabela Horn

2017-11-08

Betyg


Denna bok är en sådan pärla, tradegi när den är som bäst, en bok som påminner oss hur bra våra liv är jämfört med den dysfunktionela familjen i boken.
Jag älskar alla karaktärer, från skitstövlen Wade som splitrade huvudpersonens äktenskap till mamman till de 3 bröderna.
Det var längesedan jag läste en sådan bra bok som varken är biografi av någon stor människa eller historisk roman på 900 sidor. Sju jävligt långa dagar är en bok om hur jävligt livet kan vara för en helt vanlig familj.
Tragikkomiskt att man inte vet om man ska skrattra eller gråta. Boken är fylld av sarkastiska, elaka kommenrarer mellan familjemedlemar som har varit med om så mycket att kärleken har förvandlats till bitterhet.
Dialogerna som gör boken så fantastiskt bra.

Betyg

Fyndig, rolig, tragisk och med hög igenkänningsfaktor. Skrattade och grät om vartannat. Översättningen var lysande och jag kände inte många gånger att jag hellre hade läst den på engelska. De fyndiga meningsutbytena höll liksom sin höga klass även på svenska, utan att bli larviga eller urvattnade som så ofta är fallet i andra romaner av samma slag. Jag ömmade för Phillip, föll för Paul, grät för Horry och Wendy och skrattade (i all bitterhet) med älskade stackars Judd. Vilka personporträtt, jag saknar dem redan och för alltid

J

Johan Norén

2016-08-21

Betyg

Bra bok med mycket humor. Filmen som finns är också ganska underhållande.

Peter Kronlöw

2016-07-18

Betyg

Den pubertala nivån i början av boken är humoristisk men ngt tjatig. Först längre in i boken fängslas man av dramat kring alla relationer.

P

Per Fr

2016-02-11

Betyg

Bra och underhållande blandning av slapstick liknande humor och alvar. Läsvärd

Kristina Carlsson

2015-10-17

Betyg

Otroligt undehållande och rolig bok.

Julia Billstein

2015-05-16

Betyg

Lite förutsägbar

Linda Dahlhöjd

2014-10-18

Betyg

Riktigt bra bok om en totalt dysfunktionell familj! Rolig och lättläst! Feelgood-bok av bra kvalitet!

Emma

2014-08-09

Betyg

Den här var skön, mycket humor och jag skrattade högt. Passar för alla med lite galghumor. Påminner (kanske lite väl mycket) om Hornbys "High Fidelity" som är en av mina favoritböcker. Men på något vis tyckte jag att berättelsen sen rann ut i ett ingenting... som om författaren inte kunde bestämma sig för hur det skulle sluta så det får vi fantisera ihop själva tyvärr. Underhållande!

Maria Klamas

2014-08-04

Betyg

Som Nick Hornby skriver denne Tropper... Det handlar om hur män och deras tankar beskrivs, utifrån ett perspektiv som inte många andra gör enligt mig... det blir naket och utelämnande och vardagligt på nåt sätt, utan att vara vare sig schablonmässigt eller patetiskt eller macho... Utöver det är det en enkel historia med en knepig familj, eller ja, är vi inte alla en del av en knepig familj om vi skulle titta på den utifrån?? Här möts de över en begravning och tvingas umgåsi sju dagar, det är sex, det är otrohet, det är slagsmål, det är drömmar och längtan och åldersnojor och relationsproblem och gamla oförätter... ja så som livet är mest... En lätt bok att läsa, inte mycket tankeverksamhet behövs och ibland tycker jag det är hejdlöst gött!

David Schwieler

2014-08-03

Betyg

Vilken överraskning! Riktigt riktigt rolig!

K

Klara Antonsson

2014-07-31

Betyg

Riktigt rolig!

Louise Olsson

2014-06-03

Betyg

Den fick mig att skratta flera gånger! En kul bok!

E

Eva-Marie Nilsson

2014-05-03

Betyg

Nu är jag trött på J Tropper. Men jag lärde mig hur man sitter Shiva.

Lina Forss

2014-04-28

Betyg

Inte min grej tyvärr

Helena Nilsson

2014-02-15

Betyg

Lättsmält och lätt glömd:-)

Sara Sandquist

2014-02-02

Betyg

Det är bara till att inse att Tropper skriver på ett sätt som berör mig till både skratt och tårar.

Monika W

2014-01-30

Betyg

Det var ett bra tag sedan nu som jag läste min första bok av Tropper, Konsten att tala med en änkling och det är först nu jag kommit mig för att läsa nästa, Sju jävligt långa dagar. Vilket är lite konstigt, om man tänker efter, för jag gillade verkligen tonen i den. Det gjorde jag även i denna. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/01/sju-javligt-langa-dagar-av-jonathan.html

Betyg

Visst. helt OK, lättläst och humoristisk.

Britt-Marie Kullin

2013-11-18

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Fjärde boken som jag läser av Jonathan Tropper. Han har skrivit sex böcker, men det finns bara fyra böcker översatta till svenska för tillfället.

Alla fyra böckerna är mycket, mycket bra. Härliga relationsromaner med både mycket djup i och och fulla av svart humor.

Rekommenderar verkligen Jonathan Troppers böcker!

Sofie Johansson

2013-11-14

Betyg

Långsam och inte alls rolig, snarare långtråkig. Nä, inget för mig.

Anders H

2013-11-06

Betyg

Ytlig, ointressant och sexfixerad

Betyg

Tre eller fyra - svårt att bestämma mig. Den var lite jobbig i början och jag fick lägga den i från mig och ta tag i den igen. Men när jag väl läst hela så är känslan att det var en bra bok, jag gillade själva idén. Det som ev drar ner betyget lite är också att jag, som tycker titeln är helt suveränt, upptäckte att den inte heter så i original, utan något helt platt, tråkigt och intetsägande. Hade jag varit engelsktalnade hade jag aldrig lagt märke till den här boken!

Malin H

2013-07-19

Betyg

en sjukt klyschig bok som följer manuset för amerikansk film till punkt och pricka: ploten, karaktärerna, daramaturgi, händelser. rätt roligt framställt vilket ändå gjorde den läsbar. men fy fan för all sexism och skitsnack om framförall kvinnors fysiska förfall. tröttsamt, äckligt.

Christer Fasth

2013-07-12

Betyg

Boken är rolig på riktigt. Tveksamt med etiketten 'relationsroman' eftersom karaktärerna är så skruvade att relationen göms/glöms. Dock - förbaskat roligt hade jag.

Tony Lundén

2013-07-01

Betyg

Grym!! Men författaren har något emot åldrande? Det blir till att läsa hans andra böcker också.

Karin Lundberg

2013-06-29

Betyg

Kul och underhållande, men är inte sugen på att läsa mer av Tropper just nu. Lite för lättsamt kanske.

Susanna Svanberg

2013-05-20

Betyg

Hade förväntat mig något mer för "Konsten att tala med en änkling" tyckte jag om. Det här var bara fånigt och tillgjort rakt igenom.

Robert Johansson

2013-04-21

Betyg

Alltså en bok kanske inte alltid har det absolut djupaste innehållet eller är bäst skriven, MEN om ni vill läsa en bok som ni med absolut kommer att komma på er, högt skrattandes i tysthet, för er själva, på cafe´t. Om man har minsta humor, är det här, för mig , den roligaste, mest tragikomiska bok jag läst. Enda varnigen är om man är lite pryd av sig.

L

Lena Sköld

2013-03-31

Betyg

Underhållande å ibland långsam

E

Erika Wiman Snäll

2013-03-24

Betyg

Förutom en hel del föraktulla kommentarer om kroppar och åldrande är det en gripande bok om trassliga relationer i en familj.

Monica Carlsson

2013-03-14

Betyg

Jag tyckte om språket i boken det var lättsam med inte ?billig?. Rolig så jag skrattade högt i mellanåt men även tragisk. Familjen var lite väl knasig men jag kunde känna igen mig i en del. Den här boken tror jag det kommer bli en dram/komedi på bio.

J

Jennie Arwin

2013-03-04

Betyg

Verkligen jättekul oxh underfundig roman, lite skruvade karaktärer:) kanske lite väl ibland!

Cindy Kempe

2013-03-03

Betyg

Lättläst och underhållande, stundtals poetisk men oftast är det tragikomiskt. Tropper verkar kunna skriva om vad som helst och få en intressant twist på det, han går ner på detaljnivå och det blir slagfärdigt, grovt och rakt-fram. Karaktärerna är extrema och intressanta i denna märkliga, trasiga familj och jag känner med allihop samtidigt som jag stör mig på dem. Naket och ärligt - och komplicerat.

E

emmakicki

2013-02-27

Betyg

Den börjar väldigt bra men håller inte riktigt hela vägen så det blir en svag fyra. Humorn finns där till en början och han skriver på ett sätt som fångar mig. Men ungefär halvvägs försvinner det där roliga och det blir inte riktigt sorgligt heller.

Pia Ekeroth

2013-02-03

Betyg

Nja inte my cup of tea. Smårolig men inte mer.

Gunnel Lindström

2013-02-02

Betyg

Detta var en bok som var underhållande de första sidorna och som sedan blev rolig på ett tröttsamt sätt.

Josefine Ejebjörk

2012-12-13

Betyg

Lika bra som 'änklingen.' Jag gillar Troppers sätt att skriva och berätta historien om en (vanlig?) disfunktionell familj som tvingas samman efter deras far har avlidit.

Kerstin K.

2012-10-18

Betyg

Nog drog jag på smilbanden emellanåt, men oftast tänkte jag bara "skärp dig människa". Förutsägbar är bara förnamnet på denna historia, men stundom var det underhållande nog för en tvåa.

Karin Ljung

2012-09-23

Betyg

En bok som känns "på riktigt". Fick mig att gråta och gapskratta omvartannat. Precis som livet. Läs!

Anna

2012-09-09

Betyg

Bättre än förra boken. Väldigt rolig och sorglig.
Han hanterar samspelet i en familj och alla komplicerade utvecklingar, som egentligen inte borde vara så komplicerade, väldigt bra. En männens Marian Keyes

Marita Ryen

2012-08-31

Betyg

Lättläst rolig bok men ändå en allvarlig underton. Lite väl sexfixerad. Betyg 4:a.

Maria B Hansson

2012-08-17

Betyg

En riktig läsupplevelse. Underbart språk som beskriver sju dagar i huvudpersonens liv. En bok som var svår att släppa. Humor, svärta, livet - i en skön blandning. Läs!

E

Ellinor Classon

2012-08-14

Betyg

Riktigt bra bra slut också även ifall man skulle vilja veta vad som händer fast det är bra att man kan fantisera själv också

A

Ann Persson

2012-07-31

Betyg

En av de roligaste böcker jag läst. Skrattade mig genom hela boken! Läs den!!!

Emma Fägerlind

2012-07-21

Betyg

Lättsmält och lite kul sådär, men rätt muppigt också. Stort fokus på sexvanor och snygga kvinnor, och det blev tillslut lite tjatigt.