Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande. En bok om kärlek och lust, men också en fråga om vad som är rätt och fel. Vem bestämmer över andras lycka? Boken kom ut för första gången 1991 och har översatts till tyska, danska, norska och holländska. I Tyskland blev den nominerad till det största tyska ungdomspriset "Deutschen Jungendliteraturpreis".
En kontroversiell bok som faktiskt är helt fantastiskt skriven. Jag är verkligen imponerad av hur hon lyckas skriva på det sätt hon gör. Med lite bakhistorik förstår jag att hon redan började skriva Syskonkärlek när hon gick i nian. Vilket förklarar hur hon så träffsäkert kan skriva dagboken i den åldern. När alla känslor är överallt. Jag har även förstått att just förbjuden kärlek är lite av hennes tema på böcker. Med några få ord gör hon verkligen alla karaktärer intressanta och man sugs upp i boken och det går INTE att sluta läsa. Själva sexdelarna är också välskrivna och hela storyn är häftig just för att hon skriver SÅ bra. Slutet kom lite plötsligt men i övrigt en fullträff!
2017-09-22
Jag tycker verkligen att den är såååå bra! Kristina von Bredow är så duktig på att skriva böcker!
Slutet tycker jag dock är väldigt sorgligt, och jag önskade verkligen att den skulle slutat på ett annat sätt. Jag satt påriktigt mitt i natten, läste ut den och grät. Såååå vacker och alltså jag vet inte hur jag ska beskriva boken, men bäst är den iaf! Rekommenderas starkt
Jag började läsa syskonkärlek på förmiddagen och slutade inte fören den var slut på kvällen. Jag skojar inte då jag säger att jag till och med läste den vid middagsbordet då min man satt min satt mittemot. Enda gången jag la ifrån mig den var när jag skulle berätta för min make hur bra den faktiskt var. Jag skrattade, rodnade, grät och blev alldeles varm av denna kärlekshistoria som kunde varit sååå underbar om det inte varit för att dessa två var syskon. När jag läst klart boken såg jag på hemsidan att detta är en ungdomsbok.. men trots det måste jag säga att detta är en av mina favorit böcker :)
2010-12-03
När jag läste denna boken var jag som fastklistrad. Du kan inte sluta läsa den. En annorlunda berättelse som är riktigt bra. Bra skriven och man kan leva sig in i situationen.
Jag sträckläste den. Väldigt bra och äkta beskrivning av förbjuden kärlek. Till en början kändes det lite motbjudande att läsa om syskonens kärleksrelation till varandra, men efter ett tag var jag så inne i berättelsen och karaktärerna att jag glömde bort hela incesttemat. Väldigt sorglig och romantisk med ett tänkvärt budskap; vart går gränsen? Ett litet minus för det tråkiga och överförenklade språket dock. Och det hastiga slutet. Annars; en bok som berör!
"Syskonkärlek" handlar om det ultimata hindret för ett kärlekspar, nämligen att de råkar vara syskon med varandra.
Har precis läst ut den och inser redan nu att vi borde köpt in fler exemplar, med tanke på dess höga..vad ska man säga.."svinnability". Tjejerna kommer att älska den. Killarna kommer att älska den. Några kommer att tycka att den är äcklig. Andra att den är vacker. Många att den är sorglig.
Adjektiven tar inte slut; det är få ungdomsförfattare som kan beskriva rå, förbjuden men innerligt genuin kärlek så ingående bra som Katarina von Bredow. Det skulle vara Per Nilsson i så fall.