Syra själv - Konsten att förädla grönskaer med hälsosamma bakterier

Bojs, Karin

| 2012

Flag from sv

4


»Syra små rätter [...] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året« DN. »Mjölksyra med mersmak [...] efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!« SVD Mjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok