Synvilla

Synvilla är en fantastisk, isande berättelse om att växa upp. Den fångar dig på första raden och släpper inte taget förrän på sista sidan." Dennis Lehane Samuel har alltid varit utanför. Innan hans mamma dog sökte hon hjälp hos en psykolog åt honom. Till och med hon tyckte att han var konstig - avvikande. Men nu är Samuel trött på att vara annorlunda, och han är trött på att vara. Med Slipknot på högsta volym i iPoden och en kniv i ena rockfickan går han på Gotlandsfärjan som ska ta honom och klassen med på den obligatoriska klassresan. Sista grejen de ska göra ihop i nian. Sista grejen innan de skingras. Sista grejen Samuel tänker göra - någonsin . Ika är mamma till Emelie, klassens söta, populära blondin. Kvällen före klassresan ringer Emelies lärare och ber Ika att följa med. Någon annan förälder har fått förhinder. Då ser Ika sin chans, några dagar tillsammans på Gotland då hon kan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2013-04-13

Betyg

Helt okej bok

Cajsa Holm

2011-08-22

Betyg

Bara en kommentar: tråkig! Språket är det dock inget fel på. Det är handlingen som inte ger mig någonting alls...

A

Andreas Nordh

2011-08-08

Betyg

Den här boken kändes aningen märklig. Den var inte alls dålig, men vissa saker känns ologiska, vissa bitar ville man veta avsevärt mer om och annat kunde man inte ha brytt sig mindre om. Bra försök, men boken när inte ända fram.

Sofies bokblogg

2010-10-17

Betyg

Det hade kunnat bli en riktigt bra bok, men det blev det inte riktigt. Vissa bitar är alldeles för lång(tråkig)a, medan slutet, där det blir jättespännande, är alldeles för kort och odetaljerat.
Frågan som ställs genom hela boken är: Kommer Samuel att ta sitt liv eller inte?