Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna. Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen? Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De innebär också en chans att tjäna snabba pengar och att slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar...
Något av det bästa jag läst på länge. En riktig nagelbitare och böadvändare med klass
En grymt bra bok!
Alltså hur har jag kunnat missa denna serien? Den är ju riktigt bra!
Redan i första kapitlet i "Syndoffer" känner man hur snaran dras åt och sen sitter den på plats resten av boken. Det är en brokig skara karaktärer som alla är väl gestaltade med alla sina fel och brister. Det märks att vissa karaktärsdrag är självupplevda för de känns väldigt genuina. Det är som sagt en riktigt spännande bok och trots tunga ämnen finns det en underliggande humor som lättar upp när det känns som tyngst. Det är en del tvära kast och vändningar men den berömda säcken knyts ihop på ett mycket skickligt sätt.
Detta är Jeanette Bergenstavs debutroman, vilket är mycket svårt att tro. Hon har skrivit en engagerande och välskriven bladvändare som är helt omöjlig att lägga undan. Bergenstav håller mig på halster och det tog långt tid innan jag lyckades räkna ut hur allt hängde ihop. Jag gillar att man får lära känna några av de andra karaktärerna lite extra, det skapar ett djup åt intrigen. Jennifer Sundin är en komplex och lite trasig karaktär som jag absolut vill läsa mer om.
2022-05-15
Efter några kapitel hade jag svårt att lägga ifrån mig boken.
Gillar verkligen Jennifer som trots att hon har alla odds emot sig så är hon en riktig tuffing med skön humor.
Det är spännande, underhållande och en galet bra bok.
Fina beskrivningar som gör det extra levande. Karaktärerna känns tydliga, trovärdiga och äkta.
Jag säger wow, det är en helt fantastisk deckardebut.
5 böcker 📚 av 5 möjliga.
Boken är författarens debutroman och den första delen i en planerad serie om journalisten Jennifer Sundin.
”Syndoffer” är en spänningsroman som utspelar sig i Göteborg. Det här är en spännande historia som inleds med ett brutalt mord. Boken igenom är det ett högt tempo, en bladvändare. Jennifer är en ganska trasig karaktär som kämpar med att försöka få ihop sitt lin efter att hennes man lämnat henne.
Boken är välskriven och lätt att läsa. Bara ett kapitel till.. Måste få veta hur det går! Karaktärerna är intressanta och jag vill gärna läsa fler delar om dem.
2022-02-13
Vilken bra debut.
Spännande och välskriven. En bladvändare, ser fram emot att läsa nästa bok i serien.
Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Syndoffer är författaren Jeanette Bergenstavs debutroman. Och jag tycker att det var en riktigt bra debut, och jag kommer definitivt läsa fler böcker av henne i framtiden. Så jag kommer att följa den planerade bokserien om journalisten Jennifer Sundin, och jag kan varmt rekommendera spänningsromanen Syndoffer.
2022-01-21
Syndoffer är en deckare som verkligen gav en skjuts åt min läslust. Jag läste varenda lite ledig stund för jag var så nyfiken på hur det skulle gå för kriminalreportern Jennifer, som kämpar med både sin värk och ekonomin. Det samtidigt som hon saknar dottern, måste leta annat boende och skriva flera reportage till tidningen. Jennifer är en karaktär som jag gillar direkt, kanske är det för att jag kan känna igen mig i många delar av henne då jag också kämpar med kronisk värk. Författaren beskriver hur det är att alltid ha ont väldigt trovärdigt och hon fångar också vanmakten och ångesten som drar in när man aldrig har en smärtfri stund, det är äkta och något som är i princip omöjligt att skriva, om man inte har egna erfarenheter av det.
Jag gillar att det inte är via en polis vi får ta del av mordgåtan utan att det är en kriminalreporter, som har en annan vinkel på det hela.Boken startar spännande direkt och har ett starkt framåtdriv och det blir aldrig långsamt någon gång. För mig som är en stor djurälskare värmer det såklart hjärtat lite extra när inte bara en utan till och med två hundar finns med i berättelsen. Syndoffer är en rafflande debutroman som bjuder på oväntade vändningar och stor underhållning. Jag är så sugen på att få läsa fortsättningen om Jennifer och jag hoppas inte min väntan blir för lång för det här var en förbaskat bra deckare!
Frilansjournalisten Jennifer Sundin snubblar över ett brutalt mordfall när hon ska skriva en artikel och dras in i ett alltmer förbryllande fall. Samtidigt kämpar hon med kronisk smärta, har blivit utkastad av sin exman och tvingas bo på sin pappas båt tillsammans med sin son och hund.
Det tog en liten stund för mig att komma in i boken och lära känna huvudkaraktären Jennifer, men när jag väl gjorde det fastnade jag verkligen för henne. Hon är impulsiv, rolig och har rejäl kämparglöd. Jag uppskattar att boken hade karaktärer med funktionsnedsättningar av olika slag och författaren gjorde ett bra jobb med att skapa förståelse för karaktärernas olika svårigheter.
Ytterligare ett plus är att boken utspelar sig i min hemstad Göteborg, på många välkända platser. Det gjorde att handlingen kom till liv ännu mer.
Trots att Jennifers liv är kämpigt känns boken inte alltför tung. Det är högt tempo, många skruvade händelser och färgstarka personligheter. Kanske hade boken kunnat vara lite kortare, men samtidigt gillar jag att den är så pass karaktärsfokuserad och att man verkligen får lära känna karaktärerna. Jag ser fram emot att läsa mer om Jennifer Sundin i framtiden!