Syndafallet

Rendell, Ruth

| 2004

Regnet vrker ned ver Sussex, floden Kingsbrook har svmmat ver sina brddar och tskilliga hus str under vatten. Kommissarie Wexford har fullt upp med att hlla ett ga p floden som sakta men skert ter sig in i hans egen trdgrd, nr en Katrina Dade ringer och berttar att hon tror att hennes barn och deras barnvakt har drunknat i vattenmassorna. Dykare stts in i skandet efter de frsvunna barnen och barnvakten, men det r ngot som inte stmmer och Wexford brjar misstnka att allt inte str rtt till hos familjen Dade. Nr s en tv-kndis hittar en bil med ett lik i utkanten av sina gor men vljer att dlja sitt fynd fr polisen, inser Wexford att han str infr ett av sina mer komplicerade fall. Det hela utvecklas till en mordutredning som kommer att fra honom nda till s avlgsna platser som Uppsala i Sverige. Ruth Rendell som ocks skriver under namnet Barbara...

U

Ulrika Ekdahl

2020-04-17

En trevlig pusseldeckare och roligt att Uppsala (min hemstad) framfrs som en avlgsen plats. :) Alltid kul nr man lser om ngot man har sjlv koppling till.

U

Ulrika Ekdahl

2020-04-17

Mats Sigfridsson

2011-10-05

Ruth Rendell r allra bst nr hon skriver sina psykologiska deckare tycker jag men hon r alltid plitlig och denna pusseldeckare med Wexford i huvudrollen r inget undantag. helt klart godknd.