Syltmackor och oturslivet

Ehring, Anna

| 2010

Flag from sv

33


Anna Ehring har skrivit en drabbande, hjärtskärande och Loranga-rolig bok om ett barn som mist sin mamma, och som vunnit en vän. Det här Anna Ehrings debut som barn- och ungdomsboksförfattare. Fler böcker i Drakhjärta-serien är att vänta!Nisse Berg och Tage har ett band. Nisse spelar trummor. Tage trumpet. Inte den bästa kombon kanske.När Nisse slår så att baskaggen välter känns livet bra. Allt otursskitliv går liksom att hantera då. Och när Nisse pratar med Harry, hans ödla? eller drake, faller många hullerombullertankar på plats. För det rör sig mycket i Nisses skalle; han är en känslig sort. Det sa alltid hans mamma.I en svart skrivbok skissar Nisse på en låttext till bandet. Han stämmer av med Harry som tycker mycket om orden: ?Tack, läser du upp och ner?? undrar Nisse. ?Jag kan inte läsa alls, men det ser fint ut?, svarar Harry. När Saga och Rut kommer med i bandet och Saga...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Ludvig Sundqvist

2013-11-29

Betyg

Feel-good.

Irene Malmeling

2012-10-22

Betyg

Perfekt högläsning för 4:e- och 5:e-klassare. Tonsäkert, träffsäkert, sorgligt och kul. Dessutom kan hon den ädla konsten att använda sig av svordomar på precis rätt sätt! Alla mina 4:or älskade den och vi hade många intressanta samtal. Första boken i en serie om fyra böcker.

Lotta Berling

2012-04-17

Betyg

En väldigt bra bok med riktigt härligt flyt i språket. Välförtjänt Augustprisnominerad 2010. Jag kommer absolut att läsa de två följande delarna i serien, för jag vill gärna spendera mer tid med Nisse och hans familj, inklusive draken/ödlan Harry.