Swing time

Smith, Zadie

| 2017

De tv flickorna vxer upp tillsammans i norra London och lskar dans. Den ena har talang, den andra har ider, drmmen om framgng lever fr dem bda. Men nr deras vgar korsas igen i vuxen lder har tiden frndrat dem.Med Swing time har Zadie Smith skrivit en stor och oemotstndlig samtidsroman; en globaliserad berttelse om dans och rasism, vnskap och rotlshet.Det kan mycket vl vara Zadie Smiths strsta triumf hittills, skrev Expressen om den engelska originalutgvan.

Josefine Lind

2020-01-16

Vissa delar i boken hade kunnat kortas rejlt men skildringen av kulturkrockarna mellan vst o inte vst r ett bra frsk till skildring.

Engelska Vninnan

2019-06-30

Kan inte intressera mig fr personerna. Lste inte ut.

Maria Nordstrm

2019-05-13

Underbar bok.

Lars B.

2018-01-13

Smith skriver fantastiskt. Det som saknas fr toppbetyg r ett visst ddande av lsklingar. Blir en del ondiga longrer hr och dr. Men in alles strlande litteratur!

Zack Simone

2017-11-19

Fortfarande en lovande frfattare. Vntar p att hon ska f till det, s att jag knner lite mer. Kopplingen till Ferrantes verk om kvinnors vnskap r snarlik, men utan att jag fr stark knsla p var och varannan sida. Vldigt sllan faktiskt. Fast "intressant" och klart underhllande.

2017-10-28

Den hr romanen hade jag lngtat s efter. Ett tag funderade jag starkt p att lsa den p orginalsprket. S blev det inte. Nu har jag tagit mig genom den, Smiths omfngsrika litteraturbygge. Knns trist att skriva att jag tagit mig genom den. Men ven om historien r fantastisk, de olika portrtten blndande, s knns den fr mig lite tungfotad ibland.