Swing time

Smith, Zadie

| 2017

Flag from sv

50


De två flickorna växer upp tillsammans i norra London och älskar dans. Den ena har talang, den andra har idéer, drömmen om framgång lever för dem båda. Men när deras vägar korsas igen i vuxen ålder har tiden förändrat dem.Med Swing time har Zadie Smith skrivit en stor och oemotståndlig samtidsroman; en globaliserad berättelse om dans och rasism, vänskap och rotlöshet. »Det kan mycket väl vara Zadie Smiths största triumf hittills«, skrev Expressen om den engelska originalutgåvan.  

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Kan inte intressera mig för personerna. Läste inte ut.

Maria Nordström

2019-05-13

Betyg

Underbar bok.

Lars B.

2018-01-13

Betyg

Smith skriver fantastiskt. Det som saknas för toppbetyg är ett visst dödande av älsklingar. Blir en del onödiga longörer här och där. Men in alles strålande litteratur!

Zack Simone

2017-11-19

Betyg

Fortfarande en lovande författare. Väntar på att hon ska få till det, så att jag känner lite mer. Kopplingen till Ferrantes verk om kvinnors vänskap är snarlik, men utan att jag får stark känsla på var och varannan sida. Väldigt sällan faktiskt. Fast "intressant" och klart underhållande.

Anders Börjesson

2017-10-28

Betyg

Den här romanen hade jag längtat så efter. Ett tag funderade jag starkt på att läsa den på orginalspråket. Så blev det inte. Nu har jag tagit mig genom den, Smiths omfångsrika litteraturbygge. Känns trist att skriva att jag tagit mig genom den. Men även om historien är fantastisk, de olika porträtten bländande, så känns den för mig lite tungfotad ibland.