Svinvinternatt

Pratchett, Terry

| 2005

Flag from sv

295


Det är kvällen före Grisvaktarafton i Ankh-Morpork. Barnens ögon tindrar, leksaksförsäljarna har bråda dagar och alla väntar ivrigt på att Grisefar ska klättra ner i deras skorstenar med presenter till alla snälla barn. Men var i all världen håller den fryntlige farbrorn hus? När Grisefar väl visar sig är han inte riktigt sitt vanliga jag. Utan ovanligt ... benig. HO HO HO. Årets mörkaste natt håller på att bli betydligt mörkare. Det är upp till den gastkramande guvernanten Susan Sto-Helit, världens mest kompetenta lärarinna och tillika Dödens dotterdotter, att ta reda på vad som hänt Grisefar. Med hjälp av Råttornas död, en ögonfixerad talande korp och den nye Åh-guden av baksmällor börjar hon nysta i Grisefars historia och försvinnande. Men varför skulle någon vilja skada Grisefar? Susan är tvungen att ställa allt till rätta innan det blir morgon, för annars blir...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

elinore järlehag

2016-11-28

Betyg

Rörig bok (även fast Pratchetts böcker brukar vara det) med en story som inte kommer någon vart. Tappade tråden flera gånger och fann den tråkig. Inte alls så kul som Skivvärldens romaner brukar vara. Synd.

Nils Thor

2010-05-26

Betyg

Gav upp efter halva boken. Började kul och var lite annorlunda. Men efter ett tag blev den tjatig. Mycket prat och lite handling. Den hade passat bättre som en kortnovell.