Sveriges nationalparker

Grundsten, Claes

| 1983

Flag from sv

21


"En praktbok ... fotot är i världsklass" - Forskning & Framsteg "...sannerligen ett praktverk om våra naturskatter." Elin Parmhed, Kamera & Bild Sveriges nationalparker är ett praktverk om vår natur när den är som allra bäst. Det är i år hundra år sedan de första nationalparkerna i Sverige bildades - också de första i Europa. Därmed inleddes en lång tradition av svensk miljövård. I dag finns tjugoåtta nationalparker som sammantaget bildar ett magnifikt utsnitt av allt vad svensk natur har att erbjuda. Naturfotografen och författaren Claes Grundsten har under flera år rest runt till samtliga svenska nationalparker, som till exempel Sarek, Skuleskogen, Blå Jungfrun och Gotska Sandön. Här finns också ett kapitel om Kosterhavets nationalpark, som tillkommer under jubileumsåret. Boken är med sina närmare tvåhundrafemtio färgbilder en kärleksförklaring till alla de speciella landskapstyper...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Lindström

2012-11-24

Betyg

Åh, vilka fantastiska foton!

Oskar Henriksson

2010-07-02

Betyg

Vilka bilder! Sverige är vackert! Det som gör att det inte blir en klockren femma är främst två saker. Dels skulle jag gärna sett ännu bättre kvalite på bilderna, menar då inte fotografiskt utan tryckmässigt. Och även om detta mest är en inspirationsbok så tycker jag ändå att de skulle kostat på sig lite mer detaljerade kartor.

Carina Karlsson

2010-01-08

Betyg

Det här är en helt underbar faktabok med fantastiska bilder och ställen att längta till. Perfekt när jag vill se på något vackert innan jag somnar.

Karin .

2010-01-06

Betyg

En vacker bok!

BOKMANIA bokblogg

2009-10-16

Betyg

Helt fantastisk!!! Läs min recension här:
http://www.bokmania.net/2009/10/sveriges-nationalparker-en-praktfull.html