Flj med till den spnnande vikingatiden och en vrld av farliga resor, storslagna fester, mystiska gudar, blnkande svrd och trollkunniga spkvinnor. Hur gestaltade sig egentligen livet fr en vanlig svensk familj fr lite mer n tusen r sedan? I den hr boken fr vi lra knna shed, Egil och deras frldrar och syskon, och deras liv p en vikingatida bondgrd. Vi fljer dem i arbetet med djuren och krarna, ser hur de fiskade, lagade mat, sydde klder och mycket mer. Men vardagens lunk bryts p den stora julfesten, nr hvdingen Knut samlar ihop ett vikingatg i ster. Egil, pappa Ragnar och skldmn Hervor drar ivg p en resa ver havet. Dr vntar svra strider, ovntade skatter och en lng resa till den stora staden Knugrd. Vikingatiden r andra delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Granson. En rikt illustrerad och faktaspckad bok med serieavsnitt,...
2022-08-17
AC (mamma):
Boken handlar om vikingatiden och r en faktabok full av fina illustrationer som fr en att se allt framfr sig. Texten r pedagogisk och berttande samtidigt som den r full av fakta och p flera sidor r det lite mindre text samt seriebubblor med strre text. En bok man bde kan lsa hgt ur och lsa sjlv.
En perfekt bok p lgstadiet eller hemma. Passar vuxna lika bra som barn. Rekommenderar den varmt.
Detta r andra delen och den r fristende. I kommande del kommer det att handla om medeltiden.
Philip 10 r:
I boken om Vikingatiden fr vi veta hur en familj hade det p vikingatiden. Man hade djur och levde lite som en bonde. Alla var tvungna att hjlpa till.
Man gjorde allt sjlv ocks. Tog ull frn fren och gjorde sitt eget tyg och klder. Man gjorde sin egen korv, offrade mat till gudar, skrev med konstiga bokstver,spelade spel, slogs, byggde btar. De kte med btarna runt hela jorden.
Det r en bra bok med mnga bilder. Man lr sig mycket och man behver inte lsa allt. Sist i boken finns en tidslinje.