Svenska kakor

Landqvist, Malin

| 2011

Flag from sv

7


»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas« Göteborgs-Posten »Denna bok är en av dem jag skulle ta med mig om jag skulle flytta utomlands. Det är också en bok förkakmonster och om man inte redan är det vill man gärna bli det« FINE DINING Malin Landqvist har tillsammans med fotografen Joel Wåreus skapat en oemotståndlig bok om Svenska kakor och desserter. I boken finns klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor och påsktårta, en härligt somrig jordgubbstårta och bäriga desserter, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar. Det här är en kokbok full med enkla recept, men vi får också lära oss hur man lyckas med mer avancerade bakverk som wienerbröd, chokladbiskvier och prinsesstårta. Som alltid tillför Malin Landqvist gärna någon modern smaksättare och ger tips på nya tolkningar av klassiska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marilyn Mansilla

2011-12-19

Betyg

En av mina favorit böcker! Jag lär mig både att baka och att uppskatta den svenska kulturen samtidigt. :)

Tarja Ahlgrén

2011-08-09

Betyg

Den här lilla kakboken har lite mer känsla än merparten av de dussinkokböcker som nu massproduceras av förlagen. Mer känsla av kunskap också. Skillnaden till konkurrenterna är inte så stor men tillräcklig, den här kommer att hamna på köksbänken hemma!