Svenska däggdjur : Jämför och lär känna 46 arter

Emtenäs, Martin

| 2021

Flag from sv

3


Nyskapande faktabok om djur som du känner igen, avbildade som du aldrig sett dom förut. För såväl nybörjare som nördar. Svenska däggdjur - jämför och lär känna 46 arter är en modern faktabok med snygga illustrationer, många symboler och tydlig grafik. Lär känna grävlingen, uttern och älgen. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom? Martin Emtenäs, känd från TV-programmen Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret och illustratören och formgivaren Jonas Källberg tar dig med ut i vår natur, som är full av spännande djur att upptäcka och lära känna. Läs också: Svenska fåglar. Sagt om Svenska fåglar: "Martin Emtenäs och illustratören Jonas Källberg har gjort en aptitlig bok som både är informativ, enkel och snygg." Nerikes Allehanda

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Lärorik, intressant och snyggt illustrerad!

Betyg

Jag har läst Svenska däggdjur - Jämför och lär känna 46 arter som är skriven av Martin Emtenäs och illustrerad av Jonas Källberg, boken är utgiven av rabén&sjögren 2021. Svenska däggdjur - Jämför och lär känna 46 arter är en nyskapande faktabok som presenterar 46 vilda däggdjur i Sveriges natur. Boken är upplagd på ett smart och smidigt sätt så att man lätt kan ta reda på den fakta man är intresserad av t.ex: vad djuret har för egenskaper, hur djurets bajs ser ut, vad djuret väger eller var det bor. Svenska däggdjur – Jämför och lär känna 46 arter är inspirerad av pokémons i text, bild och upplägg och är en riktigt bra faktabok för barn. Det är spännande att läsa om djurens egenskaper, hur de bor och vad de äter osv. Boken är lätt att läsa och jag som vuxen lärde mig massor av nya spännande fakta som t.ex. att näbbmusen kan vrida sin nos när den sniffar, att det finns gnagare som heter sovmöss i svensk natur och att en bäver kan fälla ett 25 cm tjockt träd på bara några timmar. Illustrationerna är färgglada, charmiga och supersnygga, och trots att att de påminner om pokémons så är de tydliga så att man känner igen arten. Svenska däggdjur – Jämför och lär känna 46 arter riktar sig främst till åldersgruppen 6-9 år och det tycker jag är en bra riktlinje, jag vill även tipsa om boken till barn mellan fem och tolv år. Boktips! Det finns en tidigare bok av samma upphovsmän som heter Svenska fåglar – Jämför och lär känna 40 arter som jag också vill passa på att tipsa om!

Betyg

Philip 8 år:
Svenska däggdjur är en bok som är rolig att titta i. Man lär sig om 46 olika djur och boken känns som en pokémon bok. Det tycker jag är bra. Jag tycker om bilderna och tycker om bilderna av de olika djuren. Man kan också se vart djuren bor och vad de äter. Några av djuren har jag sett och några har jag inte sett.

Gustav 10 år:
Boken är fin och jag gillar hur de gjort boken. Det är en faktabok men lagom med text och fina bilder.

AC (mamma):
Martin Emtenäs som är känd från TV-programmen Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret har tillsammans med illustratören och formgivaren Jonas Källberg skapat den fina boken Svenska däggdjur och tar med oss ut i naturen där vi får lära känna de Svenska djuren.

Boken är klockren för Pokémon-fantasten. Det är tryggt då man känner igen sig i både upplägg och bilder. Även den som inte håller på med Pokémon har en kul och fin pedagogisk faktabok att titta i. Illustrationerna är fantastiska och texten lagom lång och faktaspäckad dessutom får du med lite roligt vetande om djuren medan du läser. Exempelvis att näbbmöss är rastlösa av sig, att alla små kattdjur kan spinna osv.

Man lär sig ordningen bland djuren, hur lätt det eventuellt kan vara att se djuren samt en ordlista.
En riktigt fin bok!

Det finns även en fin fågelbok som Martin och Jonas skapat och den heter Svenska fåglar: Jämför och lär känna 40 arter.