Svensk husmanskost

Wretman, Tore

| 2008

Flag from sv

53


En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg.  Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen.  Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet ? denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Oskar Henriksson

2011-03-21

Betyg

En bok med klassiska recept. Och till skillnad från många andra kokböcker så går det faktiskt att laga recepten utan att ta ledigt en vecka. Inga flashiga fotografier utan denna bok är mer inriktad på konkret matlagning. Finns även en hel del äldre recept som bidrar till charmen.