Svartstick

Paborn, Sara

| 2023

Hämta bokcirkelfrågor till Svartstick här >> Till en kursgård i Dalarna kommer 39-åriga Paula för att få andrum i sin kaotiska tillvaro. På gården bor redan Gunni vars liv stannat upp efter en omtumlande passion.I slutet av 50-talet förälskar sig den unga Anita i Bengt, som öppnat traktens första snabbköp ? men Bengt är gift och snart börjar ryktet gå.Svartstick är en sinnrik och mångbottnad berättelse om tre kvinnor i tre tider, med varsin hemlighet. Deras liv flätas oväntat samman av en svart silkestråd.

Mats Sigfridsson

2023-05-03

Betyg 3.5

Lollos bokhörna

2023-04-23

”Tre kvinnor i tre tider, alla med varsin hemlivet. Deras liv ska nu flätas samman av en svart silkestråd”.

Jag tycker om hur Sara berättar sina historier. Hur hon på ett lågmält och fint sätt väver ihop då med nu och ger svar på de frågor man får under tiden man läser boken.

”Svartstick” är en väldigt fin och ömsint berättelse med ett vackert språk. Jag tycker om att läsa om Paula, Gunni och Anita, följa deras tankar och känslor. Allt väldigt bra gestaltat så att berättelsen känna levande och äkta.

Sara kan skriva så det värmer hjärtat och så att jag inte vill sluta läsa. Det är hjärta med lite svärta och väldigt bra.

Har du inte läst något av Sara förut så rekommenderar jag det varmt.

Och till sist, jag älskar omslaget till boken!

Pia Ekeroth

2023-04-20

Bok med lite annorlunda grepp. Väl värd att läsa.