Svartlistad

Paretsky, Sara

| 2006

Flag from sv

27


När privatdetektiven V.I. Warshawski skickas till ett välbärgat område utanför Chicago av en av sina ordinarie klienter anar hon inte att det är början på ett mycket större fall. Medan hon undersöker upphovet till det ?mystiska ljussken? som klientens mor sett i det övergivna grannhuset, hittar hon en drunknad man i den igenvuxna trädgårdsdammen. Han identifieras som Marcus Whitby, en framgångsrik afrikansk-amerikansk journalist, och fastän polisen avskriver hans död som självmord är V.I. inte lika övertygad. Hon tar sig an fallet och börjar nysta i de få ledtrådar hon hittar. De visar sig löpa från dagens antiterrorlagar tillbaka till McCarthy-ismens häxjakt på kommunister under femtiotalet och det finns många som har intresse av att det som hände för ett halvsekel sedan inte dras fram i ljuset igen. Innan V.I. når fram till sanningen hinner ytterligare två personer dö och V.I....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2020-10-10

Betyg

Läst på svenska; Svartlistad: Det måste bli en femma för denna briljanta deckare! Visserligen blev det ibland lite snårigt för mig med alla släktnamn, men det gör inget. Det är en charmerande privatdeckare som tar sig an ett fall som också rör amerikansk 50-talshistoria. Mäktigt!

Marianne Strandberg

2011-09-17

Betyg

Seg. Stampar på samma ställe. förstår inte vitsen. Eller oxå är det mitt humör som gör att jsg tycker så...

E

Erik Gerlof

2011-03-09

Betyg

Saknar drivet i denna bok, här beskrivs allt vad huvudpersonen gör även om det inte har något som helst att göra med historien. Ett plus för skildringen av Chicago.