En GENIALISK SERIE som lockar till läsning@i_min_bokhyllaWow, detta är så bra!@npboktipsKorsell låter det vara genuint och äkta, även om det skaver . . . Hon låter det vara obekvämt och skriver inte en tillrättalagd moralkaka som känns orealistisk. Utan hon skapar en berättelse som känns i magen och går att relatera till.@barnboksfamiljen En girig professor, ett misslyckat experiment och en grupp barn med djurmutationer i en actionspäckad hybridberättelse mellan kapitelbok och serieroman!Tack vare forskningsassistenten Kamala har fyra av de fem mutantbarnen återförenats och är gömda för den som är ute efter dem. Men hur ska de lyckas befria Molly, det femte barnet, som är inlåst i en kulvert under universitetet? De måste lära...
”Mutanterna-Svartkonstboken” är en nervkittlande och actionfylld sträckläsning som med sin extraordinära och spännande läsupplevelse gör att boken slukas i ett nafs!
”Mutanterna - Svartkonstboken” är den andra delen i trilogin ”Mutanterna”. Där den första delen heter ”Mutanterna - Experimentet”.
Trilogin ”Mutanterna” är actionfyllda böcker fyllda med spännande och fartfyllda berättelser där vetenskap och magi möts - i nutid och framtid.
I ”Mutanterna-Svartkonstboken” kastas läsarna in i en dramatisk och spännande handling där den första boken ”Mutanterna-Experimentet” hastigt avslutades med en spännande cliffhanger.
Likasom den första boken ”Mutanterna-Exprimentet” har även ”Mutanterna - Svartkonstboken” en fängslande och lockade formgiven framsida!
Här har författaren Ingela Korsell skrivit en handlingen med ett högt tempo med ett spänningsfylld blandning av fantasy och vardag som utspelar sig i korta actionladdade kapitel som även innehåller svartvita händelserika och underhållande illustrationer i serieformat, skapade av serietecknaren och illustratören Daniel Thollin. Något som ger boken mer liv till handlingen, samtidigt som boken fortfarande har en seriös och spännande handling.
På ett unikt och nyskapande sätt har Ingela och Daniel skapa de läsfrämjande hybridböckerna ”Mutanterna” som ger läslust till barn i mellanåldern som redan tycker om att läsa och för de ovana läsare som ännu inte ser sig som aktiva bokläsare.
Nu ser jag själv fram emot att läsa den tredje och avslutande delen ”Mutanterna-Ärans hand” som släpps den 19 maj av Natur och Kultur.
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2023-01-17
AC;
Här har ni en riktigt spännande bok.
Både den mer avancerad läsaren och den mindre avancerade läsare kan njuta av denna bok. Bok som passar både som högläsning och egen läsning. Här blandas klassisk text med serierutor med liten text och vilken tillfredställelse det är att högläsa med ett barn som kämpar med läsningen. Boken hjälper mig att sätta mål under läsningen för att kunna genomföra högläsningen tillsammans och vi tog oss snabbt igenom boken. De svartvita serierutorna förstärkte läsningen och inlevelsen.
Boken fångar en direkt med en actionfylld handling med högt tempo och vi hamnar såklart i cliffhanger som gör att vi bara vill läsa ett kapitel till.
Handlingen utspelar sig i Uppsala och barnen som boken handlar om har fått olika djurmutationer efter ett olyckligt resultat av ett experiment. Barnen är såklart omedvetna om varandra under sin uppväxt men när de börjar närma sig tonåren blir barnen jagade för sina ovanliga egenskaper. Varför och av vem vet de inte.
Philip 10 år;
Mutanterna är en jättebra serie och jag vill läsa nästa bok nu. Böckerna är spännande och man vill fortsätta läsa när man läst klart. Böckerna handlar om några barn som har djurmutationer. De känner först inte till varandra men sen lär de känna varandra. En flicka som heter Molly kidnappas och någon vill göra ett experiment med barnen. Barnen letar efter en gammal svartkonstbok och de får får slåss för sina liv.
Gustav 12 år;
Spännande bok med smart upplägg. Tycker ni ska läsa den.