Svarta lögner, rött blod

Eriksson, Kjell

| 2008

Flag from sv

120


Uppsalapolisen Ann Lindell är duktig på brottsfall men dålig på att leva. Den ende som egentligen betyder något för henne är sonen Erik. Men så, på sensommaren 2007, träffar hon en man. En journalist vid namn Anders Besch. Med honom upplever hon en tid av stormande passion. Så plötsligt reser han sin väg, utan att säga vart. Kort därefter hittas den hemlöse Bosse Gränsberg ihjälslagen på en vägslänt utanför Uppsala, i närheten av den övergivna redskapsbod där han bott. Ett alltför vanligt mord. En människa i samhällets utkant mister livet, troligen för någon olycksbroders hand. I Gränsbergs ficka finns en lapp med ett telefonnummer. Under en morgonsamling på våldsroteln får Ann Lindell en chock. Telefonnumret man fann hos den mördade går till Anders Besch. Lindell kan inte förmå sig att berätta om deras relation och hennes position i spaningsgruppen känns allt mer ohållbar för varje...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2014-11-08

Betyg

Nionde delen om Ann Lindell är nu utläst och jag har bara en enda del kvar att ta mig igenom. För faktiskt, det är precis det det handlar om. Att ta mig igenom. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/11/svarta-logner-rott-blod-av-kjell.html

M

Mats Sigfridsson

2014-05-05

Betyg

jag gillar Kjell Erikssons kriminalserie om Ann Lindell. På ett sätt är det väldigt mycket standard men det är bra skrivet, lättläst men ändå med en mänsklig anspelning i varje bok. Karaktärerna känns också levande och mänskliga på ngt sätt. Stark 2:a.

Betyg

Här dras privatlivet in i form av polisen Ann Lindells pojkvän, efter att ha harvat i en hopplös relation med Edvard i de första åtta böckerna.

Lena L

2011-01-16

Betyg

Som vanligt levererar KE en välskriven deckare med en spännande intrig eller ett par stycken som i detta fallet. Han rör sig vant mellan miljöerna, både inom och utom landet.

Skall äntligen polisen Ann Lindell få ordning på sitt liv. Det får vi förhoppningsvis veta i den tionde och sista boken.