Ljudbok

Svarta hingsten kommer tillbaka

Farley, Walter

| 2020

Flag from sv

231


Walter Farley (1915-1989) var en amerikansk författare, som främst skrev hästböcker för barn. Han är särskilt känd för den internationella bestsellerserien om Den svarta hingsten, där Svarta hingsten kommer tillbaka (1945) är den andra i serien. I den andra boken i serien fortsätter den andlöst spännande historien om Alec och Svartens upplevelser, när den rättmätiga ägaren, en gammal arabisk schejk, dyker upp och tar med Svarten tillbaka till Arabien. Alec och hans gamla jockeyvän Henry åker till Arabien för att återse Svarten, men han blir stulen. I en hisnande handling får vi sedan följa Alec och hans arabiska vän Raj i deras sökande efter Svarten mitt i det farliga spelet mellan arabhövdingar och fredlösa rövare och på slutet i den vilda kapplöpningen mellan Svarten och den flamröda hingsten i den arabiska öknen. Svarta hingsten kommer tillbaka har sålts världen över och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Lindström

2016-04-05

Betyg

Råkade på en gammal favorit och kunde inte låta bli att läsa. Jag älskade böckerna om Svarta hingsten när jag var barn! Nåja, lite gammal är den ju men mysig läsning för några timmar :)

Izabela Horn

2012-03-01

Betyg

Har läst alla svarta hingsten böcker, det var under min tidiga tonår älsklings böcker.

Linda Åslund

2010-11-22

Betyg

Ajaj, man ska nog inte läsa om gamla barndomsfavoriter som vuxen ... Den här hade jag trott skulle hålla mycket längre. Nåja.