SVARTA ÄNGLAR / Rebecca Chance Följ med till Limehouse Wharf, den nya överdådigt lyxiga fastigheten i London Docklands.Här vilar celebriteter ut efter plastikoperationer, här har miljardärerna sina bostäder och här har den kända fotbollsklubben sina vilda fester. Det är jul och de som stannat kvar över helgen får uppleva den mest glamorösa och skandalösa julen någonsin. Melody, skådespelerskan vars karriär har kraschat efter alltför många plastikoperationer, har flytt Hollywood för att få tillbaka sin kropp, sitt ansikte och sin boyfriend. Men kan en välmenande väninna förstöra Melodys drömmar och önskningar? Aniela, sjuksköterska på kliniken, står med bägge fötterna på jorden men faller för Jon, en avhoppad CIA-agent, som också vilar upp sig efter en operation. Är hennes känslor besvarade eller är det bara massor av häftig, lustfylld sex? Och vem gömmer han sig för? Oligarken Grigor,...
Rebecca Chance kallas av vissa för 2010-talets Jackie Collins. Och jag förstår absolut varför, efter att nu ha läst en av hennes böcker. Jag älskade ju Jackie Collins böcker på 1980-talet, och jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den här.
Visst förstår jag att vissa tycker att det här är rena skräplitteraturen, och jag kan förstå varför man tycker det. Men det är ju så himla underhållande.
?Svarta änglar? är liksom för mycket av allt, men det är också det som gör den så bra. Den har härlig humor, otroliga intriger, sköna karaktärer, öm kärlek, våld och blod, lyx i överflöd, och massor med utförligt beskrivna sexscener, både heterosexuella och homosexuella.
Boken är mycket lättläst, och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Och jag kommer helt klart att läsa fler böcker av Rebecca Chance. Rekommenderar den till er som gillar lite härlig ?skräplitteratur? ibland, och som inte är pryda av er. ;-)