Svart vind

Under andra världskrigets sista dagar försöker Japan, i ett sista desperat försök, vinna kriget. Endast ett handfull personer vet om att två ubåtar är på väg mot USA:s västkust. Deras last består av ett nytt revolutionerande biologiskt vapen ett virus vars enda uppgift är att sprida död Dock når ingen av ubåtarna målet, men det behöver inte betyda att de har försvunnit för alltid. Många år senare är det någon som känner till båtarna och vad de fraktade. Denna någon vet också var de är och smider en plan som för alltid skulle förändra USA. Allt som hindrar är tre personer: marinbiologen Summer, mariningenjören Dirk och deras far Dirk Pitt, numera chef för NUMA. Pitt har stått inför ondskefulla fiender förut, han har till och med fått hjälp av sina barn i kampen mot dem. Men aldrig har han mött en ondska som denna

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bengt Månsson

2011-07-03

Betyg

En spännande historia och som vanligt i Cusslers böcker med en historisk anknytning. Den avslutande striden där "rätt sida" vinner med sekunder till godo är naturligtvis helt osannolik men lockar förstås till läsning - och det är väl meningen. I vanlig ordning uppträder en namne till författaren i en mindre roll; ganska kul ploj. Ett plus är också avslutningen som knyter ihop trådarna. Ofta avslutas tyvärr spännande historier på ett sätt som gör att man letar efter fler sidor - men inte denna alltså.

A Bookaholic Swede

2011-06-24

Betyg

Inte en av Clive Cusslers bästa böcker, men den gick att läsa och handlingen om än inte jätteintressant så var den i alla fall tillräckligt intressant för att hålla mitt intresse uppe.