Svart vind

Under andra vrldskrigets sista dagar frsker Japan, i ett sista desperat frsk, vinna kriget. Endast ett handfull personer vet om att tv ubtar r p vg mot USA:s vstkust. Deras last bestr av ett nytt revolutionerande biologiskt vapen ett virus vars enda uppgift r att sprida dd Dock nr ingen av ubtarna mlet, men det behver inte betyda att de har frsvunnit fr alltid. Mnga r senare r det ngon som knner till btarna och vad de fraktade. Denna ngon vet ocks var de r och smider en plan som fr alltid skulle frndra USA. Allt som hindrar r tre personer: marinbiologen Summer, mariningenjren Dirk och deras far Dirk Pitt, numera chef fr NUMA. Pitt har sttt infr ondskefulla fiender frut, han har till och med ftt hjlp av sina barn i kampen mot dem. Men aldrig har han mtt en ondska som denna

Bengt Mnsson

2011-07-03

En spnnande historia och som vanligt i Cusslers bcker med en historisk anknytning. Den avslutande striden dr "rtt sida" vinner med sekunder till godo r naturligtvis helt osannolik men lockar frsts till lsning - och det r vl meningen. I vanlig ordning upptrder en namne till frfattaren i en mindre roll; ganska kul ploj. Ett plus r ocks avslutningen som knyter ihop trdarna. Ofta avslutas tyvrr spnnande historier p ett stt som gr att man letar efter fler sidor - men inte denna allts.

A Bookaholic Swede

2011-06-24

Inte en av Clive Cusslers bsta bcker, men den gick att lsa och handlingen om n inte jtteintressant s var den i alla fall tillrckligt intressant fr att hlla mitt intresse uppe.