Svart stig

Larsson, Åsa

| 2006

Flag from sv

2142


"Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm. Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv. Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is. Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg. Det tog någon sekund...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anne Winterfeldt

2019-04-27

Betyg

Fängslande och så intressant att läsa om livet i Norrland.

Carina Larsson

2019-02-27

Betyg

Kriminalroman när den är som bäst. Nutid varvas med dåtid, en massa människors liv flätas samman. Handlingen är lätt att följa och det blir aldrig något virrvarr trots alla inblandade. Spänning, mord, relationer...eller kan lika gärna skriva: Den har allt! Det här är den tredje boken om åklagaren Rebecka Martinsson (de tidigare...Solstorm och Det blod som spillts) och kan läsas fristående.

J

Johan

2018-07-19

Betyg

Jag gillar hur hon skriver. Det är ju omöjligt att inte fastna i berättelsen och personskildringen är ruggigt bra.

A

Anna Jensen

2015-02-25

Betyg

Får jag svära? För den här boken var jävligt bra :P Älskar Larssons sätt att skriva. Älskar hur hon får in vad vi kan kalla det sjätte sinnet utan att det blir flummigt. Älskar att samma huvudperson inte alltid håller på att dö i slutet, trots att det är dödligt spännande.

K

Katarina Johansson

2014-03-11

Betyg

Ingen deckare som fastnar.

M

Merja A

2013-06-26

Betyg

Jag tyckte om allt förutom slutet. Det blev för mycket våld och dramatik. Personbeskrivningarna är intressanta och man lär verkligen känna Rebecka Martinsson genom böckerna. En stark trea blir mitt betyg.

E

Ellinor Karlberg

2013-05-11

Betyg

Har läst den förut men nu tycker jag nog ännu bättre om den efter att ha läst flera av Åsa Larssons böcker. De är levande på något vis. All snö, allt mörker. Det ger en speciell stämning.

J

Jenny Jansson

2012-08-21

Betyg

Bra och läsvärd bok, men lite förutsägbar.

Anett Mattisson

2012-08-06

Betyg

Jättebra tyckte jag den va,läs den!

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-04

Betyg

Kusligt bra!

Elisabeth E

2012-06-21

Betyg

Inte alls lika bra som de tidigare två.

Elias Chougui

2012-04-29

Betyg

Det gick extremt fort att läsa den här deckaren, men jag vet inte om jag tyckte att den var särskilt bra...

Monika W

2011-06-25

Betyg

Lite besviken blev jag allt på den här, tredje delen, som inte alls var lika bra som de två första. Det blev helt enkelt för mycket, med både övernaturligt och utländsk milis. Men jag gillar verkligen Rebecka och de två poliserna Anna-Maria och Sven-Erik, de ger ett trovärdigt och normalt intryck. Åsa Larsson skriver på ett sätt som tilltalar mig, jag får tydliga bilder av ödsliga, snötäckta vidder. Min trea är en stark sådan. Enligt extramaterialet ska det tydligen bli sex böcker i serien, jag ser fram emot det.

F

Fredrik Andersson

2011-04-26

Betyg

Helt ok bok. Inget utöver det vanliga.. Men spännande.

Anna-Karin L

2011-01-19

Betyg

Gillar Åsa Larssons böcker och blev inte besviken på denna heller.

Marita Ivarsbo

2010-02-14

Betyg

Blir inte besviken, Mer förvånad att jag tycker lika bra om denna.

Pia W

2009-10-10

Betyg

Så mycket norrland och så vackert språk. Mer än en deckare. Och en trovärdig hjältinna.

Mia Dahlstrand

2009-08-16

Betyg

2007-05
Tredje delen. Bra, spännande med många olika personligheter.

A

Anna Annsson

2009-06-13

Betyg

Åsa Larsson är Kerstin Ekmans sanna arvtagre. Bra deckarhistorier och roman personligheter man ser fram emot att träffa gång på gång. Men ffa hennes språk och beskrivningar av verkligheten är fantastiska.

Sofia Åkerberg

2009-05-03

Betyg

Helt ok men Åsa Larsson kan så mycket bättre! Det märks att hon inte är lika hemma i gruvindustrins högre echeloner som i norra Sverige. Framförallt slutet blir ganska fånigt...