https://www.youtube.com/watch?v=zSPIusNeKdk Hur vaknar man från en mardröm om man inte sover? Mardrömmen startar i Göteborg för att sedan spridas över hela Sverige. Folk som försvinner spårlöst, oförklarliga blodspår, bestialiska mord. Och på Lisebergs julmarknad går 16-åriga Amanda in i Spökhuset Gasten för att aldrig mer komma ut ? När ondskan flyttar in på Hvitfeldtska gymnasiet förändras Mathildas liv totalt. Vänskapen med klassens nörd Emil är märklig och oväntad. Egentligen drömmer hon om Matteo, skolans hetaste kille. Men Matteo bär på djupa hemligheter. Och Mathilda - som inte ens tror att vampyrer existerar - har ingen som helst aning om att hon är märkt av vampyrflocken sedan den dag hon föddes. Medan Dimmornas Folk förbereder det slutgiltiga övertagandet av Sverige, kastas Mathilda in i en värld av mörker och skräck. Och mitt i mörkret hittar hon kärleken. Den underbara...
Detta är en bok som verkligen passar den som älskar det mörka och vill sväva bort i en värld av ondska.
Jag älskade denna bok från det att jag läste den första sidan. Den fångade mig helt och hållet och jag hade svårt att lägga den ifrån mig.
Är det något jag älskar läsa så är det fantasy. Och denna bok har verkligen förmågan att dra en in i denna värld.
Handlingen för er in i Göteborg och bland skolungdomar som inget ont anar att vampyr planerar att ta över inte bara staden utan hela Sverige.
Man får lära känna Mathilda som tror hon är som vilken ung tjej som helst. Men snart inser hon att hennes värld inte alls är den hon sett med oskyldiga ögon.
Skolans elever är inte alla de hon trodde hon kände. Och vampyrer som bara tillhör fantasins värld är mer verkliga än hon någonsin vågat tro.
Här i denna historia är det inte "Twilight" vampyrer som visar sig för människor och som kan gå i dagsljus. Nej, här får man åter uppleva den gamla "hederliga" vampyren som fasar ljuset, vigt vatten, kors och vitlöken m.m.
Här finns inte plats för de "snälla" vampyrerna som man lärt känna i de nya fantasyböckerna, som jag också älskar, utan här rycks man in i en värld av mörker och ondska i verklig vampyranda.
Annika Banfield har verkligen lyckats med sin bok och jag längtar enormt till att läsa de två och tre i denna trilogi som utkommer under 2014.
Så gillar du att läsa fantasy och uppleva vampyrer oavsett de är från den gamla goa tiden eller nutidens, ja då rekommenderaar jag verkligen denna bok.