Svart nd

Lehane, Dennis

| 2005

Frsta gngen privatdeckaren Patrick Kenzie trffar Karen Nichols framstr hon som en ung, vacker kvinna som vuxit upp skyddad frn allt vad tragedi och elnde heter. Men ett halvr senare begr Karen sjlvmord genom att naken kasta sig ut frn ett hghus i Boston. Patrick anar att hennes dd r konsekvensen av en rad tragiska hndelser som ngon iscensatt. Och han frstr att han r en bricka i spelet - och att spelet inte r avslutat... Tillsammans med sin fre detta partner Angie Gennaro, och sin vn, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en frrdisk katt-och-rtta-lek med en person som hellre n att dda sina offer vill att de ska nska att de vore dda.

L

Loo Looson

2016-12-26

Gripande och bra

R

R 2014

2015-11-11

Kanske den bsta boken i serien. Rekommenderas varmt!

Ewa H

2015-02-08

Lehane r bra! Hrliga dialoger och personteckningar. Lite vl grymt ibland men rttvisan segrar...nstan.

Malin Sundman

2014-04-05

Klockren deckare!

Ingeborg Amnus

2014-03-24

Saknar att Boston (staden) spelar s liten roll i denna historia. Stabil deckarhistoria dock.

Denna deckare var en r deckare men jag gillade den nd & den r helt klart vrd sin 4a =)

P

PL *

2012-08-05

Snabblst, lttlst och ganska bra. En fyra (men egentligen 3.5)!

Jacob Lamne

2012-05-21

Vldigt svrt att sympatisera med s rbarkade karaktrer; inte s bra fr berttelsen nr man helst vill att huvudpersonerna ska g och d.

Jari Saarelainen

2011-09-25

Lehanes bcker r genomgende lsuppupplelevelser av hgsta kvalitet, denna ej undantagen. Samhllskritiken och skildringen av Bostons mindre smickrande baksida r skarpt tergivet.

Marianne Strandberg

2011-05-07

Spnnande t sista sidan.

Magnus Bergstrm

2010-10-07

Det r inget fel p stilen eller nerven i den (n s lnge) sista delen i Lehanes deckarserie, men berttelsen och mysteriet r lngt ifrn lika vl sammanvvt som fregngarna. Lmnar mig ngot besviken, men nd samtidigt sugen p mer.

Helena Nilsson

2010-07-25

S himla bra!!!

Mia Enell

2010-03-24

En hrdkokt deckare, skriven (tror jag) med glimten i gat. Rappt sprk och mycket humor, utan att frlora i spnningsvrde.

D

Daniel Sderberg

2009-12-27

En bra avslutning p en fantastisk fljetong med Kenzie och Gennaro. Gillar den mrka och hnsynslsa atmosfren som osar p i brjan av boken. Hade dock nskat att Lehane fortsatt med nnumer mrk underton. Betyget 4:a r bra nra, mste lsas.