Svart eko

Connelly, Michael

| 1999

Flag from sv

552


Hieronymus "Harry" Bosch är polis i Los Angeles, beryktad för sina okonventionella och ofta hårdföra metoder. I Svart eko är han suspenderad från den centrala mordkommissionen i LA efter en kontroversiell dödsskjutning och får som brottsutredare i Hollywood hand om ett skenbart banalt fall. En uteliggare och missbrukare hittas en morgon död i ett gammalt cementrör vid stadens vattenreservoar. Det visar sig att den döde är en av Harrys krigskamrater, en "tunnelråtta" med uppgift att blåsa ut de underjordiska försvarssystemen under byarna i Vietnam. Tillsammans med en kvinnlig FBI-agent genomför han en utredning som leder tillbaka till Vietnamkriget och det svarta ekot i hans eget inre och in i en korrumperad nutid. Finalen utspelar sig bokstavligen i LA:s undre värld, i nya och gamla tunnlar under jättestaden. Michael Connelly fick sitt genombrott i Sverige med kriminalromanen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jessica

2019-02-16

Betyg

Tveklöst, den mest spännande bok jag läst.

Cindy Kempe

2015-03-18

Betyg

Kanonbra! Jag har läst många böcker om Bosh men inte den första förrän nu. Intressant att få vara med om "början". Jag gillar att det tar ett tag innan jag själv är säker på vad som ligger bakom brottet, och att lösningen inte är det typiska lyckliga slutet. Lätt att fastna i Boschs mörka värld.

Marita Ryen

2013-02-16

Betyg

Första boken om polisen Harry Bosch. Den var spännande hela boken igenom. Något lite lång bara. Kommer att läsa fler av denna författare.

Monika W

2012-11-03

Betyg

Det är jobbigt om man, som jag, känner sig tvingad att börja läsa en serie från början eftersom det inte alltid är lätt att hitta den där gamla boken och när man väl fått tag i den och läser, då får man lite problem med att den är just gammal. Detta ska alltså vara allra första boken om Harry Bosch och den är utgiven 1992, vilket gör att man får ställa in sig på pre-mobil/pre-dator mode. Nu är inte detta bokens fel, så klart, men jobbigt är det. En rolig grej är att jag hela tiden medan jag läste såg en svartvit film i huvudet, mina associationer gick till gamla, gamla filmer, typ de med Humphrey Bogart i huvudrollen. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2012/11/svart-eko-av-michael-connelly.html

Magnus Hoem

2010-12-29

Betyg

Fick exakt vad jag förväntade mig, och det gillade jag. Perfekt mellandagsläsning!

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Gillar egentligen Connelly, men den här kom jag aldrig in i. Läste inte ut den.

K

Karin Löfstrand

2009-09-29

Betyg

Om man läst Connelly måste man läsa om Harry Bosch har jag förstått. Det var ingen obehaglig upplevelse men jag vill inte ha mer. Återigen en gubbsjuk utredare som tillsammans med den unga vackra kvinnan löser ett brott. Ett plus för bra tvist av berättelsen på slutet.