Nekromantikerns ensamhet 2

Perumov, Nick

| 2012

Flag from sv

32


Nekromantikern har funnit en tillfällig tillflykt hos en grupp hemliga anhängare av den legendariske svartmagikern Saladoréen, men oroas allt mer av de unga lärjungarnas fanatism. Uppenbarligen har de inte insett farorna med Saladoréens mörka arv, som bringat så många i fördärvet. Samtidigt hopar sig tecknen på att Fess är nära att förvandlas till den Förintare som allt fler ser i honom. Heliga inkvisitionen har inte gett upp jakten och hans vördighet fader Etlau är ivrigare än någonsin att sätta klorna i den undflyende kättaren. Även stridsmagiker Klara Kummel från Dalen vill gärna få en pratstund med Fess, som sannerligen tycks ha ställt till det för sig i den nya världen. Frågan är om inte Inkvisitionen trots allt har rätt - pojk­vaskern verkar faktiskt ha blivit Förintaren! I Klara Kummels spår flyger magikerflickan Silvia i ugglehamn, utsänd för att undanröja den galna upprorskvinnan....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2014-02-12

Betyg

Detta är en riktig bra fantasy serie, ovanligt mörk och inte det vanliga gott och ont utan Nick Perumow använder sig av livets gråskalor. Finns inget bättre än att fly vardagens ansvar i magins värld.

P

Petter Nilsson

2012-02-13

Betyg

Spännande som fasen fram mot slutet. Kändes bättre än de två tidigare böckerna. Blev lite av en avgörande bok för om jag skulle fortsätta läsa serien. Och till att fortsätta, det blir det.