Ljudbok

Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem

Edwardson, Åke

| 2010

Flag from sv

63


"Träffsäkert skildrar Åke Edwardson denna skärseld av ickeliv, detta limboliknande tillstånd mellan två onämnbara punkter i detta hemsökta pars allt ödsligare liv. Språket äger en känslig precision, en tonsäkerhet som blir till ett med deras liv, som växer samman med den avbefolkade bygden. Det är gripande. Det är mänskligt. Det är en bok som andas tungt och långsamt som livet självt. Jag är djupt imponerad. Återigen visar Åke Edwardson att han är en av våra verkligt viktiga författare." Ystads Allehanda "Edwardson har skrivit en gripande och tragisk roman. Märkligt nog blir den aldrig tung att läsa. Det finns ett rytmiskt flyt i språket. Då och då sprängs en rolig historia in i den allvarliga berättelsen. [...] Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är kanske inte lika kommersiellt gångbar, men jag hoppas att många läsare hittar fram till denna mänskliga och hjärtslitande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

PL *

2014-09-15

Betyg

Vemodig bok och språket är bra. Det händer inte så mycket, men det är ok, för här handlar det om känslan. Men den räcker inte ända fram, så det blir bara en tvåa.

Louise Olsson

2013-03-30

Betyg

Konstig bok.

Maria Mobiny

2012-08-14

Betyg

föredrar att läsa Åke Edwardssons deckare

Ann Simonsson

2012-04-20

Betyg

Slutade efter halva boken.. Tragisk men tråkig.

Maria Jönsson

2011-12-11

Betyg

Urtråkig.

Elisabeth Karlberg

2010-11-07

Betyg

En stämningsfull bok som jag aldrig riktigt kunde släppa. En bok där det egentligen inte händer något men där det ändå hela tiden händer en hel massa. Det händer på insidan.

Lena L

2010-10-09

Betyg

En stark bok där kärleken sätts på prov under, en för familjen, stor katastrof. Men tyvärr så lyckades inte ÅE knyta ihop historien utan den flöt iväg på en massa konstiga sidospår. Så det belv bara en trea trots en lovande början.

Pia Stendahl

2010-09-09

Betyg

Det här är den första bok jag läser av Edwarson som inte handlar om Erik Winter. Winter-böckerna har tilltalat mig, både intrigmässigt och språkmässigt. Edwardsons sätt att bruka det svenska språket är det samma även i denna bok.

Edwarson skildrar Anns och Johans situation med medkänsla och värme. Han förmedlar på ett övertygande det vakuum som Ann och Johan lever i.

Jag gillar att boken, trots sin dystra handling, aldrig blir nattsvart. Det finns hela tiden hopp. Jag är dock lite mer tveksam till att Edwardson ibland sticker in små lustiga historier som jag inte riktigt tycker passar in.

Jag är imponerad av att Edwardson kan skriva en så stillsam historia som står så i kontrast till de mer drivna deckarhistorierna som han har skrivit tidigare. Det är en gripande historia som trots sitt långsamma tempo håller mitt intresse uppe.

www.bokbrus.se kan du läsa mer om mina ljudboksrecensioner.