Svalan, katten, rosen, döden

Nesser, Håkan

| 2001

Flag from sv

888


''Han började försiktigt rekapitulera allt som hänt sedan den där dagen i höstas, då han bet i den ödesdigra oliven.    Tomas Gassel. Prästen som föll framför tåget.    De ensamma kvinnorna på Moerckstraat.    Benjamin Kerran - och den försvunna fröken Peerenkaas, som hade annonserat efter sin mördare av allt att döma.    Den osannolika lilla nålen uppe i Wallburg.    Det var märkligt.'' Kopplingen mellan stryparens offer är svag. När f.d. kommissarie Van Veeteren motvilligt lämnar den trygga antikvariatshandeln - för att konfronteras med ännu en dödens hantlangare - upptäcker han ett mönster med tydliga avtryck i böckernas värld. Blake. Musil. Rilke. Och han anar en mördare av ovanligt slag. Mycket ovanligt.    Svalan, katten, rosen, döden är den nionde, fristående delen i Håkan Nessers mångfaldigt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-12-03

Betyg

En av Håkan Nessers bästa deckare i Van Veeteren-serien. Spännande, lättlyssnad och engagerande. Dessutom bra uppläst av Håkan Nesser själv.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!

Marc Moore

2014-06-26

Betyg

Inte en av hans bästa men så är ju Nesser i en klass för sig så den är absolut läsvärd. En filosofisk,diskret humoristisk och spännande historia.
Dom flesta karaktärerna låter lika dana, hade varit uppfriskande med en som inte reflekterade Nessers sätt att utrycka sig, men det är som det är.

L

Lotta Blomkvist

2009-11-12

Betyg

Jag tycker om Nessers personporträtt. Jag är bara så fruktansvärt trött på medelålders kommisarier i böcker och Van Veteren är tyvärr inget undantag. Mordgåtan lever för sig och poliserna för sig. Helt OK men inte nån av hans bästa...