Surdegsbröd

Johansson, Martin

| 2009

Flag from sv

34


?Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete.? Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara Marklund

2011-11-13

Betyg

Än har jag inte fått det att funka, men är bara på andra försöket ännu :)

Maria Sundin

2011-03-15

Betyg

Min brödbibel.

Annika

2010-09-13

Betyg

Väldigt inspirerande och förklarar allt på ett enkelt och bra sätt!

Maria B Hansson

2010-07-29

Betyg

Enkel och rakt på sak. Har följt hans blogg och blivit inspirerad att våga prova, våga göra fel. Men helt ärligt har jag av någon anledning inte bakat så mkt ur den här boken. Men jag får väl bättra mig.

Emma Salomonsson

2010-04-16

Betyg

Prova och gör bokens Stureby Folklevain av vildjäst- UNDERBART!

Daniel Kjellgren

2010-02-01

Betyg

Jag startade min första rågsurdeg igår kväll.

I

Inger Mårtenson

2009-11-27

Betyg

Just nu är detta min "bibel". Jag har läst den från pärm till pärm några gånger och jag tycker om den. Jag läste Martins blogg först Pain du Martin. Ju mer jag läste desto mera nyfiken blev jag. Till slut ville jag bara ha den...Jag har nu lyckats med både rågsurdeg och vildjäst, tack Martin.