Sura degar, söta bröd - Bakhantverk med Jan Hedh

Hedh, Jan

| 2012

Flag from sv

1


Efter att ha avhandlat teman som choklad, desserter, matbröd, tårtor och klassiska kakor dyker Jan Hedh i sin elfte bok ner i en av sina största passioner - surdeg. Som en av pionjärerna bakom de senaste årens surdegsrevolution delar han med sig av sina kunskaper och går igenom allt som är värt att veta om surdegsbakning. Vi får lära oss hur man startar och bakar med surdegar, om mjölsorter och degberedning, om proffsens sätt att baka med skållningar, fördegar, liggtider, uppslagning och bortgörning samt om hur man efterliknar stenugnsbakning hemma i sin vanliga ugn. I boken bjuder Jan också på över 120 av sina favoritrecept med surdeg. Här finns svenska klassiker från hans tid som lärling, favoriter från kontinenten och spännande bröd och bakverk inspirerade av hans många resor världen över. I anekdotform får vi veta sådant som hur en tryffelmarknad i Alba bjöd på hans livs godaste durumbröd,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

N

Nicklas Karlsson

2015-03-17

Betyg

Om du vill börja baka med surdeg kan jag varmt rekommendera denna bok. Full med fakta och recept, visar att det inte särskilt svårt och krångligt att baka med surdeg.