Summan

Eagleman, David

| 2010

Flag from sv

48


Hyllad, internationell succé i svensk översättningNär du dör kommer du kanske att upptäcka att Gud är stor som en mikrob och fullständigt omedveten om din existens. I en annan version av livet efter detta återskapas du utifrån dina kontokortsutdrag och i en tredje tvingas du leva tillsammans med irriterande, alternativa versioner av dig själv som representerar allt det du kunde ha blivit. I fyrtio underbart fantasirika berättelser - på samma gång roliga, tankeväckande och skakande - slår David Eagleman undan benen på alla traditionella föreställningar om döden och håller upp en spegel i vilken vi kan se oss själva här och nu. Hans berättelser tar avstamp i vetenskapen och i en förundran inför vår mystiska existens: en blandning av hopp, kärlek och död som skär rakt igenom den mänskliga naturen i de mest oväntade vinklar.Summan blev över en natt en stor försäljningssuccé i Storbritannien sedan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

John C

2015-01-18

Betyg

Kan väl hålla med om vad många redan sagt...idén är briljant och första novellen är riktigt bra. Sedan är det lite upp och ner... det lämpar sig nog inte för sträckläsning som någon sa. Men idén är riktigt bra!

L

Lotta Jesperson

2012-10-08

Betyg

Underfundig och tänkvärd.

Karin Söder

2012-06-11

Betyg

Ah, äntligen har det fallit på plats!
Och!
Där föll det på plats igen!
och...
NU förstår jag!
haha!
Sådär måste det förstås vara!
Kan tänka mig att djupt religiösa inte uppskattar boken, men jag tyckte den var underbar!

Lotta Berling

2011-04-12

Betyg

Varje liten berättelse om vad som händer i livet efter detta är bara ett par-tre sidor lång, och de avnjuts med fördel som vi (jag och min man) gjorde: som högläsning max tre per lästillfälle. Sträckläsning är nog ingen bra idé, jag misstänker att historierna då kommer att flyta ihop. Här finns flera riktiga guldkorn, och jag förundras och förtjusas av hur författaren i detta korta format ofta lyckas få till en liten oväntad vändning eller knorr precis mot slutet av varje berättelse.

Henrik R.

2011-03-27

Betyg

Av "40 berättelser från livet efter detta" är det ett fåtal som är fullständigt briljanta; många som är bra och många som är intetsägande/upprepande. Själva ideén är lysande; men den skulle kunna bantats ned till ca. häften.

FranZone c”,)

2011-02-02

Fiona *

2010-09-22

Betyg

Tycker om boken då den är en mix av geniala, respektlösa och ömsinta alternativ om vad som ev kan ske efter döden.

Augustin Erba

2010-09-01

Betyg

Det första kapitlet är en briljant tankelek helt i klass med Borges. Resten är underhållande, med absurda och ibland tankeväckande inslag. Som Liftarens guide till galaxen, men utan att vara en roman.