Sucka mitt hjärta men brist dock ej

Levengood, Mark

| 2006

Flag from sv

820


Sucka mitt hjärta men brist dock ej är ett urval av Mark Levengoods texter. I många år har Mark tillhört de populäraste radiorösterna i P1:s ?Tankar för dagen?, likaså har han varit en efterfrågad krönikör i dags- och veckopress. I denna volym finner läsaren texter som tål att återvändas till, ofta och gärna. Naturligtvis möter vi hela Marks myllrande släkt, de ogifta fastrarna med sina fromma suckar, mormodern på sängkanten som rasslar med sin gallstensburk i takt med radiopsalmen, det muttrande hembiträdet och den evigt frånvarande mamman på sina evighetslånga semestrar, där hon skickar vykort till barnen och skriver: ?Här är underbart. Jag saknar ingen av er!? I Sucka mitt hjärta men brist dock ej insveper Mark läsaren i ett universum där det mjuka blandas med det vassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Hanna P

2016-08-25

Betyg

Härlig bok!

Conny J

2012-12-02

Betyg

Underbar! Vissa små berättelser är så underbara att jag ler nu i efterhand..

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-04

Betyg

Berikande!

Mariette Enelycke

2012-05-19

Betyg

Jag älskar Mark Levengood's sätt att skriva. Man blir både glad och sorgsen...

Josefine Ejebjörk

2011-10-09

Betyg

Mark Levengoods egna inläsning av dessa historier gör dem extra läsvärda att lyssna på.

M

Mim-Ariel Almquist

2011-01-15

Betyg

Tyvärr är Mark bättre än sin bok.

Karin .

2010-11-28

Betyg

Tycker om.

harriet karlsson

2010-11-08

Betyg

Kommentera...

harriet karlsson

2010-11-08

Betyg

Kommentera...

Mr Roslund

2010-04-06

Betyg

Sköna tankar, underfundiga formuleringar och personliga betraktelser. Funkar som bra helhet trots väldigt spretiga berättelser. Känns ganska ojämn emellanåt...

Karin D

2010-03-22

Betyg

Det är med saknad som jag inser att jag hört sista stavelsen av Mark Levengoods underbara uppläsning av sin egen bok Sucka mitt hjärta men brist dock ej. Det är nästan så att jag vill tala lite finlandssvenska nu, eller åtminstone säga "givit" och "ren" istället för "gett" och "redan".

Jag trodde kanske att det skulle vara lite feelgood över boken och det är det värsta jag vet, men det var något helt annat - en resa från det banalaste banala till avgrundsdjupa livsfrågor, men med en aldrig sinande positivitet. Det är barndomsskildringar blandat med nutida upplevelser, språket är ljuvligt och jag fick möta Abedissan från Avgrunden såväl som Den eviga Lucian, tillsammans med finska mostrar och en ganska galen 4-barnsmamma (Marks egen). Mark har också en fantastisk distans och något som verkar som en äkta ödmjukhet inför det faktum att det ändå gått honom så bra i livet.

Adlibris borde nästan skämmas som säljer boken för blott 29 kr. Men allra bäst utbyte får ni förstås genom uppläsningen. Att ladda ner för 93 kronor är även det ett fynd! Den innehåller också musik.

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Jag gillar metaforerna i boken, han är underbar på just detta. Att hitta en beskrivande bild så väl att man både ser och hör allt, utan att det blir för mycket. Man småler och myser. Precis som känslan med Mark själv. Småleende och mysig.
Väldigt lättläst, men ändå med finurliga texter såklart.
En bok att läsa i lite då och då, korta små texter - om man inte som jag vill plöja allt på en dag.