Styckmordet i Halmstad

Norén, Lennart

| 2019

Den 28 december 2002 är Marcus Norén tjugotvå år gammal. Han pluggar, jobbar lite extra och har en flickvän. Han är som de flesta andra tjugotvååringar helt enkelt. Dagen innan den 28 december åker Marcus mamma till Malmö. Hon får en känsla av att hon borde fråga om han ville följa med, men han blir kvar hemma. Några dagar senare hittas Marcus mördad. 'Styckmordet i Halmstad' är Marcus pappa, Lennart Noréns, berättelse om en oerhörd tragedi. Familjen har inte bara förlorat en närstående - de får även se hur Marcus smutskastas i media och hur hans mördare senare benådas av Sveriges regering. Det här är familjens version - den som tidigare hamnat i skymundan. Lennart Norén har skrivit boken 'Styckmordet i Halmstad' om mordet på sonen Marcus. Boken skildrar familjens upplevelse av fallet.

Styckmordet i Halmstad: Om min son Marcus är Pappans berättelse om vad han tror hände Marcus och hur hans bortgång drabbat familjen. Han berättar om hur Marcus smutskastades i tidningar på grund av sitt intresserad av rollspel och de lögner som publicerades. Det är en väl skriven berättelse om deras sorg och kamp om upprättelse. Man får följa Pappan från dagarna innan försvinnandet till domen och tankar kring detta. Jag blir mycket arg när jag läser hur familjen blivit behandlad och hur samhället inte straffade de skyldiga tillräckligt.

Joel Sommarsol

2010-01-01

Om det här fallet skulle det vara intressant med en bok skriven av en granskare eller journalist. Om hur det kanske är en tragisk rättsskandal också!