Strändernas skönhet

Bouraoui, Nina

| 2017

Flag from sv

12


Det är en vanlig historia, allmängiltig. Efter åtta års kärlek lämnar Adrian A. för en annan kvinna: Strändernas skönhet är en röntgenbild av den separationen. Oberoende av ålder, kön och socialt ursprung är vi alla lika inför en stor kärlekssorg. Tårar förenar bättre än kyssar. Jag har skrivit Strändernas skönhet för alla de människor i världen som har blivit lämnade. För dem som förlorade tron när de förlorade sin lycka. För dem som tror att de inte kommer att kunna leva längre utan den andre och att de inte kommer att kunna älska mer. För att begripa varför en brytning gör att vi står så avväpnade. Och för att påminna om att kärleken alltid segrar. På så sätt är det en motståndsroman. Nina Bouraoui "Bouraouis styrka som författare är att hon inte skriver från utsidan. Hennes prosa är organisk, flytande, rinner snabbt och stötvis, pulserar som blod och andning, inifrån, ett virvlande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

I

Ingrid Selnes

2018-01-20

Betyg

En bok om sorg och smärta efter avslutad kärleksrelation. Så träffande skildring av huvudpersonens maniska och irrationella beteende, just på grund av sorgen och smärtan. Och vreden. Underbart vackert språk.

Lars B.

2017-10-17

Betyg

Läs den gärna parallellt med Geir Gulliksens "Berättelse om ett äktenskap". För den som har blivit lämnad finns mycket att hämta här. Den bottenlösa sorgen, förnedringen, desperationen, att finna lyckan igen.